Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Els gats neixen cecs, sords i gairebé sense mobilitat, i durant els primers deu dies necessiten la calor externa que els proporciona el cos de la seva mare per poder mantenir la seva temperatura corporal.

Durant aquest temps guanyen cada dia 15 grams de pes, i la mare els llepa per mantenir-los nets i per estimular la micció i la defecació.

A partir dels deu dies de vida obren els ulls i més endavant ja poden sentir. També comencen a desenvolupar la musculatura i cap a les tres setmanes ja es mouen al voltant de la mare.

Quan els gats tenen cinc setmanes de vida ja són independents per menjar i fer les seves necessitats.

En aquesta etapa senten molta curiositat per tot el que els envolta i, com que tenen desenvolupada la musculatura i els sentits, ja estan preparats per explorar. Aquest és un bon moment per adoptar-los.

Cap els tres mesos el seu cos comença a canviar i es definirà el color definitiu dels seus ulls.

Quan tinguin sis mesos de vida ja hauran de pesar 2,5 kg com a mínim i arribaran a l’adolescència.

A partir d’aleshores el creixement dels gats és més lent, i a partir dels nou mesos deixarà d’augmentar de mida i la seva constitució física s’eixamplarà.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here