La instal·lació aeroportuària de la capital catalana registra un augment de passatgers del 12,7% en la primera part de l’any per davant de Madrid-Barajas on el tràfic augmenta el 8,6%

L’aeroport del Prat torna a agafar protagonisme en les xifres de tràfic de passatgers i aquest primer semestre de l’any s’ha situat entre els primers aeroports europeus amb creixements del nombre de passatgers més gran.

Mentre que a la Unió Europea la mitjana del tràfic de passatgers en els aeroports ha crescut en el primer semestre el 6,2%, en l’aeroport del Prat l’augment ha estat del 12,7%, entre el grup d’instal·lacions aeroportuàries amb creixements més grans.

Els considerants grans aeroports europeus, els de Londres-Heathrow, Paris-CDG, Frankfurt i Amsterdam-Schiphol veuen com el nombre de passatger s’incrementa el 9,9% i el de Madrid-Barajas es queda amb un augment del 8,6%, quatre punts per sota del Prat.

L’estadística del Consell Internacional d’Aeroports d’Europa (ACI Europa, en terminologia anglesa) qualifica a l’aeroport del Prat dins del Grup 1 dels aeroports, on estan integrades les instal·lacions dels aeroports amb connexions de mitja i llarga distància, però que no són els aeroports principals del país on operen.

En aquest grup 1, el creixement més important és el de l’aeroport de Berlin-Schonefeld, que augmenta el nombre de passatgers un 39,4%, seguit a més distància per Colònia-Bonn amb un increment del 19,8%, Bucarest, el 16,5%, Dublín el 13,4%, Barcelona el 12,7%, Birmingham, el 12,6%, Budapest l’11,9% i Copenhagen, el 10,9%.

En l’informe s’inclouen totes les dades de passatgers de tot tipus de vols tant regulars, com charters com de línies de baix cost. Els aeroports que registren les xifres més altes de creixement estan classificats en el grup 4 on es tenen en compte les instal·lacions amb menys de 5 milions de passatgers a l’any.

Entre aquests aeroports destaquen els creixements del 283,4% de la ciutat romanesa d’Oradea, el 170,9% de Liege, el 127,5% d’Ostend i el 115,2% d’Iasi.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here