Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!!

Als propietaris de gossos ens agrada que el nostre gos ens salti a sobre i ens llepi per saludar-nos, però aquest comportament pot arribar a resultar problemàtic quan es tracta d’un animal de raça gran o quan salta sobre altres persones.

Si voleu que el vostre gos deixi de fer-ho, convé que canvieu la vostra forma de relacionar-vos amb ell per no continuar reforçant aquesta conducta. Així, quan torneu a casa i el vostre gos us salti a sobre és important que no l’acaroneu ni li dieu res, simplement dirigiu la vostra mirada cap endavant, sense mirar-lo. Si continua saltant gireu-vos d’esquenes a ell. Un cop vegi que no li feu cas i s’assegui al terra podeu acaronar-lo i dir-li paraules afectuoses, així reforçareu aquesta conducta. És important fer això perquè l’animal no senti que l’estem castigant.

Si el que intenta és llepar-vos la mà quan entreu a casa creueu-vos de braços i espereu a que segui al terra tranquil per acaronar-lo de forma que associï aquest comportament amb una cosa positiva.

Però, perquè el gos entengui com voleu que es comporti a partir d’ara, és molt important que tots els membres de la llar segueixin aquestes mateixes pautes, sinó només aconseguireu confondre’l.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here