Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Teniu un problema amb elevats nivells de nitrats? Aquí us mostrem com reduir-los ràpidament. Hi ha quatre possibles fonts d’elevats nivells de nitrat: baix manteniment, sobrealimentació, molts peixos o mala qualitat de l’aigua.

• Per poder mantenir una peixera hauríeu de fer un canvi d’almenys el 25% de l’aigua cada setmana. Quan feu un canvi d’aigua esteu movent els residus de nitrat de l’aigua i canviant-la per aigua fresca lliure de nitrat.

• Reduïu la quantitat d’aliment. Recordeu que l’estómac d’un peix és de la mateixa mida que el seu ull. Una mica de menjar serà suficient per a una bona estona. Traieu el menjar que hagi sobrat de la peixera amb una aspiradora especial o un netejador.

• Feu proves a l’aigua per trobar el nitrat directament si després de les passes anteriors encara teniu nivells elevats. Si encara teniu problemes canvieu la vostra font d’aigua.

Consell

Les peixeres amb plantes naturals generalment tenen nivells més baixos de nitrat que altres tancs. Si teniu problemes persistents, potser voleu considerar posar-li plantes a la vostra peixera. Algunes plantes bones per això són la llentia d’aigua i la hygrophila.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here