Josep Estradé, regidor d’Acció Territorial i Mobilitat, assumeix el càrrec de 1r tinent d’alcalde i la representació en la Junta de Govern Local

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, va signar amb data de 18 d’agost de 2016, el Decret d’Alcaldia pel qual Jordi Serra cessa de totes les seves funcions en l’equip de govern. 

Fins al mateix 18, Jordi Serra era 1r tinent d’alcalde; regidor de Medi Ambient, Patrimoni i Turisme, i membre de la Junta de Govern Local. A partir del cessament, Josep Estradé, regidor d’Acció Territorial i Mobilitat, assumeix el càrrec de 1r tinent d’alcalde i la representació en la Junta de Govern Local.

Arran d’aquesta decisió, l’equip de govern de l’Ajuntament de Collbató va emetre un comunicat expressant que:

1. El pacte de govern de Collbató té com a fonaments la transparència en la gestió, la proximitat dels regidors, una major participació ciutadana en les decisions i un posicionament nítid i compromès amb els procés d’independència de Catalunya.

2. Aquest cessament es produeix perquè el clima de treball s’ha vist afectat per la manca de transparència en la presa de decisions i la incapacitat per treballar en equip del Sr. Serra, a més, de per la seva decisió d’abandonar el GIC.

3. Tant el pacte de govern com tots els mandats democràtics estan per sobre de personalismes. Decidits com estem a seguir treballant per a tots els collbatonins i collbatonines, afrontem els reptes amb tota la il·lusió i empenta que el nostre poble mereix.

Per altra banda, la Junta de l’Associació Massís de Montserrat ha enviat un comunicat donant públicament suport i avalant l’obra de govern del fins ara regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Collbató, Jordi Serra: 

Al marge de partidismes i de tota política, volem mostrar el nostre suport a la part que coneixem de la seva obra de govern. Reconeixent el seu esforç en la vertebració del organisme de Parc Rural del Montserrat que actualment lidera. Amb tots els projectes derivats que hi ha, amb els quals hi participem l’Associació i sabem de la tasca aglutinadora entre les institucions i col·lectius del sector, que està duent a terme amb els seus errors i els molts encerts.

Creiem en l’essència de les coses. En l’energia i sacrifici que s’hi està posant per el Parc Rural del Montserrat i en el reeixir de la pagesia montserratina pel que treballem colze a colze des de fa mesos. I no podríem entendre que per desavinences polítiques es veiés fagocitada aquesta obra de govern de Jordi Serra per un altre càrrec polític, en l’estat en el que es troba l’organisme supramunicipal.

Demanem doncs que al marge de tot interès polític es trobi una solució raonable al conflicte intern de partit, de manera que pugui acabar la seva tasca al capdavant del PRM. Si no anem errats serà a mitjans del març de 2017 que passaria a mans d’un altre municipi el lideratge del Parc Rural.

Entenem que els projectes els mouen persones concretes que els senten i els viuen, així és amb en Jordi Serra i el Parc Rural del Montserrat i dissociar-ne tota aquesta tasca i reduir-la a un càrrec polític que pot substituir-se per ordres de partit, no ho trobem just. Però excepcionalment ens volem posicionar públicament doncs aquest projecte és a les beceroles i s’han agafat diversos compromisos entre més d’una desena d’Ajuntaments i diferents entitats i col·lectius que són ferms i s’estan formant i ara no correspon una altra visió, missió i direcció en aquesta fase inicial, que de qui hi ha posat i hi posa els ingredients necessaris perquè tiri endavant.

En una última instància, demanem als Ajuntaments implicats que valorin la possibilitat d’avançar el traspàs del lideratge del Parc Rural de Montserrat a un altre municipi que hagi viscut el procés des del principi i tingui l’empenta necessària per prendre el relleu a la gran tasca de Jordi Serra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here