Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Les tortugues d’aigua no regulen la seva temperatura corporal, que dependrà de la temperatura ambiental. Pel seu estil de vida no gasten gaire energia per mantenir la seva temperatura constant, per això les seves necessitats calòriques són poques. A més, el seu metabolisme és lent, per la qual cosa necessiten rebre menor quantitat d’aliment que els animals que sí que regulen la temperatura corporal. 

La quantitat d’aliment que cal donar a la tortuga depèn de la seva edat, de la seva mida i de les condicions ambientals, essent l’ambient el factor més important a l’hora de determinar la quantitat d’aliment. Si es manté la tortuga per sota de la seva temperatura mínima s’alentirà el seu metabolisme i l’animal disminuirà la seva activitat i necessitats energètiques.

Aquestes tortugues són carnívores, però, com que la carn no és un aliment equilibrat, podeu donar-los peixos petits sencers perquè tinguin més nutrients, com per exemple, les sardines. Fins i tot podeu donar-los fetge de pollastre, que té moltes vitamines i minerals, així com verdura tres o quatre vegades a la setmana, també podeu donar-los pinso per a tortugues.

Per Redacció / Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here