Sant Andreu de la Barca celebra del 2 al 5 de setembre una nova edició de la seva Festa Major amb un programa que combina les propostes tradicionals, com les ballades de sardanes o el correfoc, amb propostes més noves, com ara la festa colors importada de l’Índia

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “l’objectiu és gaudir del carrer aquests darrers dies d’estiu” i mostrar la ciutat “als centenars de persones de municipis de l’entorn que ens visiten”.

Els responsables de la Societat Casino són els encarregats enguany de la lectura del pregó, que es farà a la plaça de l’Ajuntament.

Una de les novetats d’aquest any és el canvi d’ubicació de la recepció que es fa a les entitats amb motiu de la Festa Major, que es trasllada a la masia que l’Ajuntament ha adquirit recentment a la zona del Palau i que es destinarà a equipament municipal.

“Volem mostrar a la ciutadania aquest nou espai, que significa recuperar patrimoni històric de Sant Andreu de la Barca i obrir un lloc privat a tots els veïns?, ha dit Llorca.

El gruix de les activitats que integren el programa de la Festa Major es farà a l’avinguda de la Constitució, centre neuràlgic de Sant Andreu de la Barca. L’Ajuntament reservarà un espai d’aparcament per a persones amb discapacitat a l’inici del recinte per facilitar l’accés d’aquest col·lectiu.

La música d’aquesta Festa Major la posarà el grup català Strombers i es retrà tribut a Héroes del Silencio i Queen.

D’altres propostes destacades del programa són la gimcana nocturna, que aquest any té com a tema “#Postureo”, el correfoc de Festa Major, la cercavila de gegants, amb la participació d’una desena de colles, la festa de l’aigua i de l’escuma o una cercavila de titelles gegants.

La Festa Major també reserva un espai pel teatre amb la representació, al Núria Espert, del muntatge “Dos”, a càrrec de Juanra Bonet i David Fernández.

S’informarà dels riscos del consum d’alcohol i drogues i rebutja les agressions sexuals

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca informarà als joves durant aquesta Festa Major, dels riscos que suposa el consum d’alcohol i drogues i s’afegirà a la campanya per prevenir la violència de gènere i les agressions sexuals que s’ha posat en marxa a d’altres ciutats.

Personal de la Creu Roja informarà als actes d’oci nocturn previstos en el marc de la Festa Major als joves de la ciutat dels riscos que suposa per a la seva salut el consum d’alcohol, què els pot passar en cas de consumir determinades drogues o els efectes que pot provocar el consum de tabac i d’altres substàncies.

“L’objectiu és fomentar la salut i el civisme des del coneixement. Tots hem de saber el que suposa per a la nostra salut determinades conductes de risc. La solució no és prohibir sinó informar. Si els ciutadans tenim informació podem actuar amb coneixement de causa”, ha explicat l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca.

D’aquesta manera els joves podran conèixer els efectes físics, psicològics i socials relacionats del consum de drogues; tindran informació per diferenciar entre el consum responsable i el de risc; coneixeran l’alteració dels components de les drogues il·legals; i aconseguiran informació de recursos especialitzats en l’àmbit de la salut on poder recórrer en cas que sigui necessari.

A la carpa informativa s’oferirà un servei gratuït de proves d’alcoholèmia per als conductors i informació en l’àmbit de la prevenció sexual.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’afegeix d’aquesta manera a la campanya contra les agressions sexuals que s’ha posat en marxa arran dels problemes registrats durant festes populars a d’altres ciutats de l’Estat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here