Els Paralímpics de Rio de Janeiro seran els Jocs més universals de la història, perquè batran els rècords d’esportistes (al voltant de 4.350), països (175) i esports (22) en un dels esdeveniments esportiu més importants del món . Entre ells, en la modalitat de ciclisme de tàndem femení, hi trobarem a la viladecanenca Beatriz Gómez, que aspira a medalla al costat d’una atleta veterana i ja medallista paralímpica, la barcelonina Pepi Benítez

Avui començen els Jocs Paralímpics 2016, i les competicions tindran lloc en les mateixes seus i instal·lacions que les dels Jocs Olímpics de Rio 2016 i tot just 17 ​​dies després que s’apagués la flama olímpica a l’Estadi de Maracaná .

El programa oficial dels Jocs Paralímpics inclou 22 esports en 11 dies de competició, amb 528 proves amb medalla, de les quals 264 seran masculines, 226 femenines i 38 mixtes.

L’Equip Paralímpic Espanyol està format per 200 persones, de les quals 126 són esportistes -110 amb discapacitat més 16 de suport- i la resta entrenadors, tècnics, personal mèdic i d’organització, amb presència en 15 de les 22 disciplines paralímpiques, entre elles el ciclisme.

És en aquesta disciplina, en la modalitat de tàndem, en la que podrem gaudir de l’actuació de la ciclista viladecanenca Beatriz Gómez, que competirà amb la barcelonina Pepi Benítez. Les dues ciclistes competiran en les proves contrarrellotge i línia.

El tàndem Benítez-Gómez ja fa un any que roda i la Pepi ja sap el que és penjar-se al coll una medalla paralímpica, la que va aconseguir a Londres 2008. La Beatriu espera ansiosa el seu debut en uns Jocs.

Beatriz Gómez és la quarta atleta de Viladecans que ha trepitjat Rio aquest 2016, durant els Josc Olímpics celebrats a l’agost la van precedir el nedador Antonio Arroyo, el maratonià Carles Castillejo, i la marxadora Beatriz Pascual, que va repetir diploma olímpic per tercera vegada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here