Els participants promouran accions de denúncia i per a la transformació social, la primera de les quals a Melilla

El festival Esperanzah! posa en marxa a partir de l’octubre el moviment ‘Cultura amb causa’, una iniciativa que rebla el caràcter reivindicatiu i social del certamen amb “accions” culturals més enllà dels seus límits. 

La primera, una caravana formada per artistes, pallassos i músics fins a Melilla, del 3 al 6 d’octubre, per denunciar les polítiques migratòries europees. 

Ja s’han sumat a aquest ‘moviment’ els festivals Barnasants, Canet Rock, Clownia i Festiclown, així com les entitats Stop Mare Mortum, Caminando Fronteras, Proactiva Open Arms, les Dones Sàvies de Sant Cosme o Dones Rumb a Gaza – Flotilla de la Llibertat. 

Pel què fa al festival, se celebrarà enguany del 7 al 9 d’octubre al Parc Nou del Prat i com sempre el 100% de la recaptació es destinarà a projectes socials.

Després de vuit anys d’existència, l’Esperanzah! “evoluciona” amb ‘Cultura amb Causa’ cap a una fórmula que transcendeix el festival. “Hem decidit convidar a representants del món de la cultura, de la cooperació, del tercer sector i en definitiva a tots aquells que, com nosaltres, creuen en la capacitat per canviar les coses a través d’accions culturals, a formar part del moviment”, explica el co director del certamen, Oscar Rando.

El Barnasants, el Canet Rock, el Clownia i el Festiclown han estat els primers ha sumar-s’hi, seguits de les entitats Stop Mare Mortum; Caminando Fronteras; Proactiva Open Arms; les Dones Sàvies de Sant Cosme, la Fundació Cívica Esperanzah, el Cor Safari Fundació Nzuri Daima; Dones Rumb a Gaza – Flotilla de la Llibertat; Pallasos en Rebeldía i Alboan. Moltes d’aquestes entitats ja van ser beneficiàries directes de la recaptació obtinguda l’any passat, en total 116.000 euros que es van destinar a projectes locals i internacionals.

‘Cultura amb Causa’ promourà una sèrie d’accions culturals amb rerefons social i de denúncia més enllà d’El Prat de Llobregat. Per començar, la primera setmana d’octubre una caravana formada per artistes, pallassos i músics viatjarà fins a Melilla per celebrar-hi un ‘Festiclown-Esperanzah’ amb l’objectiu de censurar les polítiques migratòries europees i defensar la lliure circulació de persones. 

Aquest projecte concret dóna continuïtat al Festiclown, que ja s’ha celebrat anteriorment a Palestina, a les comunitats indígenes de Brasil i Mèxic, i a les faveles de Colòmbia i Brasil.Una nova edició de l’Esperanzah!En paral·lel a aquesta nova iniciativa que no té limitació temporal ni territorial, a El Prat se seguirà celebrant el festival Esperanzah!. La propera edició tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d’octubre al Parc Nou del Prat, novament concebut com una suma de festival musical i una Festa de l’Economia Social i Solidària. 

El lema del festival enguany és un explícit ‘F** You Troika; Volem acollir, obriu fronteres’, i novament tot el què es recapti a taquilla es destinarà íntegrament a projectes socials. L’entrada (“donació”) pels tres dies d’activitats costa 12 euros.Música, espectacles, circ, pallassos, xerrades, actuacions infantils, estands i mostres d’empreses de l’economia solidària, són els ingredients de l’Esperanzah!. 

La programació musical inclou actuacions de Ramon Mirabet, Els Catarres, el Niño de la Hipoteca, Rapsusklei, Lágrimas de Sangre, Esne Beltza, Leo Bassi, Los Ganglios i Pepet i Marieta, entre altres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here