Avui comença el Festival Altaveu a Sant  Boi amb Blaumut i Ismael Serrano entre d’altres, però ahir ja va tenir lloc el lliurament dels guardons dels Premis Altaveu a Can Massallera

Ahir dijous dia 8 de setembre es van lliurar els Premis Altaveu 2016. Manolo Garcia i Quimi Portet van ser guardonats amb el Premi Especial del Jurat per una trajectòria prolífica de més de 35 anys. També van ser guardonats Joana Serrat, Francesc Burrull, Guerssen Records-Festival de Músiques Disperses (MUD), Lax’n’Busto i Obeses. L’acte va tenir lloc a Can Massallera.

Els Premis Altaveu reconeixen artistes i entitats que han enriquit la música catalana durant el darrer any. L’any 2015, Joan Manuel Serrat va rebre un Premi a la Trajectòria Artística. Albert Pla, Sílvia Pérez Cruz, Estopa, Cabo San Roque, Marina Rossell, l’Orquestra Plateria o Txarango i esdeveniments com el Festival de Jazz de Terrassa o el Festival In-Edit han estat alguns dels premiats en altres ocasions.

En aquesta ocasió el jurat, format per Jordi Bertran, Jordi Bianciotto, Jaume Camprubí, Lluís Gendrau, Josep Martín i Consol Sáenz, ha atorgat els premis 2016 a:

Manolo Garcia i Quimi Portet

Amb una trajectòria artística de 35 anys, tant compartint bandes i escenaris com treballant en solitari, han estat protagonistes dels moments més brillants de la música contemporània del nostre país. El jurat ha valorat haver estat fundadors d’El Último de la Fila, un referent incontestable de la música catalana i espanyola.

Joana Serrat

En poc més de cinc anys, ha esdevingut una artista de projecció internacional. Amb el seu treball “Cross The Verge”, publicat aquest 2016, ha arribat a la maduresa.

Francesc Burrull

És un dels pianistes més importants de la música catalana, que ha contribuït de manera decisiva a donar forma i embellir la Nova Cançó i el jazz català.

Guerssen Records-Festival de Músiques disperses (MUD)

Des de 1996 han demostrat el seu amor per la música, tot fundant un segell discogràfic i un festival destinats a recuperar perles musicals que es troben fora dels grans circuits musicals.

Lax’n’Busto

Amb una trajectòria de 30 anys dalt dels escenaris i 14 treballs discogràfics, la banda del Vendrell ha estat una gran icona musical caracteritzada per directes vibrants i contundents. Els seus temes han esdevingut autèntics himnes intergeneracionals.

Obeses

El jurat ha destacat el talent, la originalitat i la posada en escena de la banda. L’inclassificable Arnau Tordera, al capdavant del grup, ha demostrat ser un dels artistes emergents més originals del panorama musical català, com a cantant, compositor i guitarrista.

Consulta la programació del Festival Altaveu 2016

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here