Un llargmetratge que repassarà la figura de Ramon Llull, un dels autors cabdals de la literatura catalana, amb motiu dels 700 anys de la seva mort i que té com un dels seus escenaris el imponent castell del Papiol, que pertany actualment a dues germanes descendents de Valentí Almirall

TV3, Batabat i La Xarxa preparen des del passat 17 de maig una gran coproducció per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull (1232-1316). La pel·lícula, sota el títol ‘Jo, Ramon Llull’, és un llargmetratge que aquesta nit -a partir de les 22h-, mostrarà als espectadors la vida del pensador i escriptor català i el món medieval que li va tocar viure.

El film uneix en una única peça una part de ficció sobre la seva biografia i una part documental dirigida per Antoni Tortajada.  La coproducció, dirigida per Tortajada i Gallifa, està protagonitzada per Jordi Bosch i Roger Casamajor, que encarnen Llull a la seva maduresa i joventut, respectivament.

La resta del repartiment el formen, entre d’altres, Dafnis Balduz (Simó de Puigcerdà), Nao Albet (Jaume II), Lluís Soler (prior), Fermí Reixach (ermitaño) y Abdelalí El Aziz (Omar); mentre que la direcció històrica ha anat a càrrec dels experts Lola Badia i Borja de Riquer. El guió ha estat escrit conjuntament per Eloi Vila, Gemma Sanz, Roger Danès, Alfred Pérez-Fargas i els dos directors. 

La història s’inicia amb un llibre mullat, mig destrossat, que s’ha salvat d’un naufragi i a continuació, l’espectador podrà endinsar-se en la peripècia vital de Ramón Llull. Durant cent minuts, el públic coneixerà la seva vida de jove, els molts llibres que va escriure, de totes les temàtiques i gèneres, i fins i tot reviurà els seus moments més aventurers.

El Castell del Papiol ha estat convertit per a l’ocasió en una cartoixa propera a París i en la presó de Tuníssia, on el teòleg va ser captiu. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here