Transports Metropolitans de Barcelona(TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçaran  avui els seus serveis de cara als actes que es faran amb motiu de la Diada 

Concretament, entre les 14:00 i les 21.30 hores la xarxa de metro es reforçarà amb més trens a les línies 1, 2, 4 i 5 i més personal d’atenció i seguretat a les estacions on es preveu que hi hagi més afluència de passatge. Amb aquest increment de combois, la freqüència de pas del suburbà serà d’entre 4,30 i 5,30 minuts. 

En canvi, el servei d’autobusos patirà restriccions importants per l’acte ‘A Punt 2016’, que ocuparà el passeig Sant Joan i el passeig Lluís Companys. 

Per la seva banda, FGC ha informat, a través d’un comunicat, que reforçarà les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

Concretament, la línia Barcelona-Vallès de FGC oferirà un servei especial “amb el màxim d’oferta possible a totes les línies” i la línia Llobregat-Anoia circularà en horari de dia feiner i doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant dels tres als sis cotxes.

Tranports Metropolitans de Barcelona calcula que la franja en la qual hi haurà més afluència de passatgers serà entre les dues i les vuit de la tarda d’aquest diumenge i que les estacions on es poden produir més aglomeracions, per la seva proximitat als espais dels actes programats, són les d’Arc de Triomf, Urquinaona, Tetuan, Monumental, Sagrada Família, Diagonal, Girona i Verdaguer; i als enllaços de Passeig de Gràcia, Espanya, Catalunya, Clot, Sants Estació i La Sagrera.

TMB ha informat que “desplegarà personal i mitjans tècnics en aquestes estacions, així com als principals enllaços de metro i amb altres operadors ferroviaris, per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls, andanes i passadissos, inclosos talls temporals de sortida o entrada”. 

A més, la companyia de transport pública recordat, a través d’un comunicat, que els passatgers tenen a la seva disposició els intèrfons situats al centre de les andanes i als vestíbuls per comunicar incidències o demanar ajuda.

Els actes programats a Barcelona amb motiu de l’11 de setembre han obligat a imposar restriccions en la mobilitat en superfície. Per aquest motiu, 17 línies regulars d’autobusos de TMB (H10, H12, H14, H16, 6, 7, 19, 33, 34, 39, 40, 42, 50, 51, 54, 55 i 62) que circulen o travessen el passeig de Sant Joan i el passeig de Lluís Companys patiran afectacions, en forma de desviaments o limitacions de recorregut, entre les quatre de la tarda i les nou del vespre.

Per tal d’informar els passatgers, TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que avui dia 11 estarà actiu de les 14 a les 21 hores. A més, com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here