Entre les novetats d’enguany hi ha una major implicació de les entitats solidàries de Sant Vicenç dels Horts i les Jornades Teresa Losada, un espai de diàleg que incidirà en la construcció de ponts entre Catalunya i el Magrib

L’èxit dels darrers anys del Cicle de Cinema Solidari , amb públic d’arreu del Baix Llobregat, ha consolidat aquesta proposta de la Quinzena de la Solidaritat i ha permès ampliar les activitats i les entitats vicentines implicades en aquesta quarta edició. El cicle comptarà enguany amb cinc pel·lícules que permetran reflexionar i compartir punts de vista sobre els drets i les llibertats relacionats amb diferents temàtiques, com ara l’habitatge, la violència contra les dones o la identitat sexual, entre d’altres.

Com a novetat, enguany destaca la implicació de l’Associació Solidària pel Voluntariat Vicentí, que organitzarà un recapte d’aliments, el qual, juntament amb el realitzat pel Banc d’Aliments a finals d’any, nodrirà el Rebost Solidari de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta col·laboració és fruit del conveni signat entre l’entitat i l’Ajuntament que permetrà engegar, entre altres iniciatives, el carnet per punts de voluntariat i la 1a Xarxa de Botigues Solidàries de Sant Vicenç dels Horts, que oferiran descomptes per a les persones voluntàries.

També tindrà lloc la 1a Caminada Solidària i la 1a Fira de la Solidaritat, dues propostes impulsades per les ONG de la Taula de la Solidaritat i que pretenen donar visibilitat a les entitats solidàries de Sant Vicenç dels Horts. Aprofitant aquest escenari, també es presentarà el projecte ‘Viu els colors de la cooperació’, una iniciativa de micromecenatge que busca la col·laboració de la ciutadania vicentina i que és la primera experiència, a Sant Vicenç dels Horts, de finançament col·lectiu entre el sector privat (les entitats de la Taula de la Solidaritat) i el públic (l’Ajuntament).

La Quinzena als barris

Però les novetats no s’acaben aquí. Les associacions de veïns diran la seva a “La Quinzena als Barris”, una aposta per implicar encara més la població vicentina en unes activitats que conviden a reflexionar sobre el món que tenim i a actuar per millorar la situació de les persones que no tenen garantits els seus drets i llibertats. A més a més, també cal destacar les Jornades Teresa Losada com un espai de diàleg i de construcció de ponts entre Catalunya i el Magrib. Aquestes jornades estan coorganitzades per l’Ajuntament i l’Associació Bayt al-Thaqafa.

Finalment, la 4a Nit de la Solidaritat rebrà cinc activistes internacionals per la pau, ja que Sant Vicenç dels Horts és municipi fundador de la Xarxa de Ciutats Defensores de la Pau. Podeu consultar més detalls al programa de la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada.

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here