Com els ecologistes, critica que el que fins ara era un fet puntual s’ha convertit en habitual posant en perill la seguretat de les persones que gaudeixen de l’espai

L’Ajuntament del Prat reclamarà a la Generalitat que es prohibeixin les batudes amb arma de foc per controlar la fauna al Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Actualment, els pagesos que han tingut o preveuen danys per fauna han de demanar un permís extraordinari de caça a Forest. Segons el consistori pratenc, aquestes autoritzacions són constants fent que la presència de caçadors sigui ja un fet habitual. 

De fet, denuncien que durant l’estiu, als mesos de juliol i agost, un grup de caçadors ha estat fent batudes al paratge de Cal Nani, en un dels camins més transitats del municipi i a tocar dels espais naturals catalogats com a Xarxa Natura 2000. 

Junt amb altres ajuntaments, el del Prat està treballant en un nou model de gestió de la fauna més eficient i respectuós amb l’entorn que eviti que els pagesos pateixin pèrdues alhora que es garanteixi la seguretat de les persones que aprofiten aquests camins per passejar i conèixer el territori.
Els ajuntaments del delta han experimentat, en els últims mesos, i en col·laboració amb la pagesia local, amb alguns dispositius alternatius a la caça amb arma de foc. Aquests dispositius han tingut un èxit significatiu pel que fa a la protecció dels conreus i alhora han resultat ser respectuosos amb la fauna. Dispositius com ara estels en forma de falcó, espantaocells visuals i sonors, gàbies de captura en viu, entre d’altres.

L’Ajuntament del Prat, per tant, considera que l’ús d’armes de foc hauria de ser prohibit dins dels espais d’interès natural, ja que hi ha altres pràctiques d’eficàcia demostrada.

Amb aquesta demanda a la Generalitat, l’Ajuntament del Prat se suma a la creixent pressió exercida pels grups ecologistes contra la caça amb arma de foc al Delta del Llobregat. SOS Delta ha recollit en poc més d’un mes gairebé 100.000 signatures per reclamar una moratòria en la concessió de llicències de caça.

Font: ACN

Imatge: La Porta del Delta 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here