Segons les dades publicades per l’Observatori, l’ocupació hotelera del segon trimestre de 2016 és del 81,3% a hotels i del 76,5% a apartaments del Baix Llobregat. L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta tant respecte el segon trimestre de 2015 com respecte el trimestre anterior en apartaments. Es registra l’ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 8 anys
Negocis és el principal motiu d’estada en hotels de la comarca i creix situant-se en la millor xifra dels darrers 4 anys. Per categories, són els establiments d’1 i 4 estrelles els que han registrat un major creixement i major percentatge de negocis com a motiu d’estada. Per zones, la Delta i la Centre són les que concentren un major creixement i pes de negocis en els motius d’estada.

El principal canal de reserva ha estat el directe (44% del total de reserves en hotels) i la reserva online externa (43,5% del total de reserves en apartaments). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 63,4%) i dels apartaments (88%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 65,6€. Les tarifes augmenten tant respecte el trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

Augmenta el motiu d’estada per vacances, salut i activitats esportives respecte el trimestre anterior i augmenta negocis, esdeveniments particulars i activitats esportives respecte el segon trimestre de 2015 als hotels. Vacances i esdeveniments particulars són els principals motius d’estada en els apartaments aquest trimestre.

El segon trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i espanyol en hotels. Augmenta el pes dels clients andalús i madrileny en els hotels i catalans en apartaments, respecte els clients estrangers augmenten les procedències franceses i xineses en els hotels i alemanys i anglesos en els apartaments respecte el segon trimestre de 2015.

L’ocupació observada supera a l’ocupació prevista. La marxa del negoci del sector hosteler (restauració i allotjament, principalment) millora de manera significativa respecte el mateix període de l’any anterior. Es registra una disminució generalitzada dels preus de venda del sector hosteler respecte el mateix trimestre de 2015.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here