Entre divendres 23 i dilluns 26 de setembre, el Prat està de Festa Major! Quatre dies per sortir al carrer i gaudir de la música, la cultura tradicional, els concerts i balls, les activitats infantils, el teatre, les exposicions i el munt d’activitats que s’organitzen. El pregó anirà a càrrec de la xef responsable del Cèntric Gastrobar, Susana Aragón

La primera de les jornades, divendres 23, començarà a l’escenari principal que hi haurà un any més habilitat a l’estació de Rodalies, amb el reggae i els temes de reivindicació social dels Green Valley, seguirà amb l’ska dels alacantins Aspencat i acabarà amb la proposta festiva de la banda liderada per Marc Puig, Tapeo Sound System. 

La música continuarà dissabte 24 amb la mescla de reggae, funk i rumba del barceloní Macaco i amb els rockers gallecs Siniestro Total. També seran a l’escenari la Glamour Band i DJ Shine.

Pel que fa a l’altre escenari, el parc del Fondo d’en Peixo, hi passaran Martirio, Nakany Kanté, The Risas, Balkumbia, The Lindy Hoppers Band, Quimi Portet, Molly Varlet, Jordi Pujol & Friends i un tastet de músiques de la ciutat amb el Meló_dia. 

A l’espai de la Festa Major del Prat de la xarxa social Facebook trobareu un llistat amb algunes de les cançons que probablement sonaran…

De moment us anunciem un parell més de novetats i us deixem el programa de festes per anar fent boca! Aviat farem un especial #BaixEscapada de la setmana, on ampliarem tota la informació de la Festa Major pratenca. 

Dues noves versions de la sardana La Festa Major del Prat

Aquest any es posa punt i final a aquest projecte, amb versions de la Big Band de l’Escola Municipal de Música i de la Cobla del Baix Llobregat

Des de 2009, amb l’objectiu de popularitzar la sardana La Festa Major del Prat, se’n fan diverses vesions, d’estils molt diferents, any rere any poc abans de l’inici de la Festa.

Cada any, La Capsa encarrega una relectura de la sardana, composta l’any 1945 pel mestre Ventura i Tort amb lletra de Fernando Casanovas.

Des de 2009 se n’han fet 2 o 3 versions cada any. Aquest projecte arriba enguany al final, amb dues versions més: una de la Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat, amb un arranjament amb elements del jazz clàssic i el latin jazz; i una altra a càrrec de la Cobla del Baix Llobregat, que interpreta la sardana original.

Ja es poden comprar el mocador i la bandera de Festa Major

Des de dilluns 19 de setembre podem comprar els tradicionals mocadors blaus de Festa Major, al preu d’1 €. També es poden comprar, per 2 €, les banderes amb què molts veïns i veïnes guarneixen els balcons. Podeu comprar els mocadors i les banders de 10 a 13 h i de 17 a 19 h als següents punts:

 • Oficina Municipal d’Informació Ciutadana, OIAC (Pl. de la Vila, 1) 
 • Oficina Municipal d’Informació de Sant Cosme (Pg. Ramon Codina, 30)
 • Centre Cívic Jardins de la Pau (Jardins de la Pau s/n) 
 • Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa (C/ Dolores Ibárruri, 45) 
 • El Lloro, només en horari de tarda (C/ Mariscal Joffre, 3) 
 • Cèntric Espai Cultural (Pl. Catalunya, 39-41) 
 • Escola Municipal de Música del Prat, només en horari de tarda (Pl. Pau Casals) 

Samarretes estampades

Des de fa un parell d’anys també hi ha la possibilitat d’estampar en una samarreta la imatge de la Festa Major. Aquí podeu descarregar l’arxiu i imprimir-lo a casa o bé anar als següents establiments de la ciutat que us podran estampar la samarreta:

 • Copies Prat C. Jaume Casanovas, 105 
 • Copisteria Alonso C. Carretera Marina, 2
 • A.G.L. Copisteria, SL Av. Verge Montserrat, 173
 • Lobel Av. Verge Montserrat, 135 
 • Foto Estudi Peques C. Rosa Ribas I Parellada, 1

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here