Entre les activitats previstes dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a la localitat baixllobregatina, el 23 de setembre es tallaran al trànsit els carrers Bon Viatge i John F. Kennedy, i s’organitzaran activitats per donar més protagonisme als vianants. El dia 22 es proposa a les famílies que no utilitzin el cotxe per anar a l’escola

Sant Joan Despí prepara una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que donarà més protagonisme als vianants i als vehicles alternatius al cotxe, com la bicicleta. 

Amb l’objectiu de treballar per fer els entorns de les escoles zones de baixes emissions, el dia 22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes, s’ha proposat a les famílies signar un compromís per una mobilitat més sostenible convidant-los a portar els seus fills a l’escola a peu, transport públic, en bici o, si ho fan en cotxe, que intentin que els vehicles no arribin a les portes. 

Es tracta, doncs, que al menys aquest dia el fum dels cotxes no arribi a les escoles. A més, l’escola Joan Perich Valls ha escollit aquest dia per fer una prova pilot vinculada al Camí Escolar: el ‘Bici bus’, el ‘Bus a peu’ i ‘Bus a bus’. Pares i mares voluntàries acompanyaran, des de diferents punts de la ciutat, als infants fins a l’escola en bus, a peu o en bici. 

La jornada estrella serà el dia 23 de setembre. D’11 a 20 hores, el carrer de Bon Viatge (entre Baltasar d’Espanya i Torrent d’en Negre) i el carrer John F. Kennedy (entre Josep Maria Pi i Suñer i la plaça d’Espanya) es tallaran al trànsit, i al lloc que deixin lliure els cotxes, es faran tallers (de conducció eficient i segura, infantils,comercials); jocs, i fins i tot, hi haurà un espai de dinamització comercial amb aparadors al carrer. 

Les biblioteques també se sumen a l’experiència habilitant espais de lectura en els carrers tallats –també hi haurà connexió a la xarxa wi-fi–. A les 18.30 h, al Centre Cultural Mercè Rodoreda es projectarà el documental Bicicletes VS Cotxes, un reportatge que mostra la lluita d’activistes i pensadors per aconseguir ciutats més sostenibles a través de l’ús de la bicicleta. 

Les activitats es tancaran amb la Baixcicletada, el diumenge 25 de setembre, un recorregut en bicicleta de 17,5 km per 7 municipis, entre els quals es troba Sant Joan Despí, per reivindicar l’ús d’aquest vehicle. El punt de sortida des de Sant Joan Despí serà aproximadament a les 11.25 des de la rambla Josep Maria Jujol. A l’arribada, al parc de Torreblanca, hi haurà un sorteig de bicicletes i altres obsequis. 

Podeu seguir tota l’actualitat de l’activitat a les xarxes socials amb el hastag #labaixcicletada. Aquest dia, d’11.30 a 13.30 h, dins de les activitats de la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta, es farà l’activitat Fem una gimcana pel parc i estalviem CO2.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here