El festival de cinema es transforma en un esdeveniment més ampli tant en durada -gairebé un mes- com en continguts. GavàMón s’iniciarà el proper 29 de setembre 

El que fins ara el GavàMón-Festival de Cinema i Drets Humans, es transforma en un esdeveniment d’abast més ampli. Aquesta dotzena edició, doncs, marcarà un abans i un després en la història del certamen ja que des d’aquest any es transforma en una mostra sobre la tasca que es realitza a Gavà en favor de la pau i els drets humans, amb una especial atenció a la situació dels refugiats. 

Aquest nou format, més ambiciós, implica també una ampliació en la durada del GavàMón, que enguany tindrà lloc entre el 29 de setembre i el 23 d’octubre.

Raquel Sánchez, que és l’alcaldessa de Gavà, va presentar el nou GavàMón assegurant que l’objectiu de l’esdeveniment continua sent el mateix tot i els canvis d’enguany: “conscienciar, fer divulgació i promoure un model de ciutat en la qual fem defensa dels drets humans, on tothom té cabuda, un model de ciutat cohesionada, i això passa necessàriament per conèixer, per conscienciar i per promoure consciències, i per donar veu a aquelles situacions que es produeixen en altres països on es vulneren els drets humans i les llibertats de les persones”.

El GavàMón tindrà un eix central que serà la situació de les persones refugiades, que no és res més que un altre exemple del compromís de l’Ajuntament en aquesta matèria: abans ja s’havia adherit a la Xarxa de Ciutats Refugi i ara mateix existeix la voluntat de sumar-se a la Xarxa Espanyola de Municipis d’Acollida de Refugiats, adhesió que passarà a aprovació del proper Ple Municipal. Sánchez va destacar al respecte que “amb aquesta adhesió reafirmem el nostre compromís de participar de forma organitzada en el procés d’acollida dels refugiats”.

De la seva banda, el regidor de Cultura de la Pau de l’Ajuntament de Gavà, Éric Plaza, va voler incidir en el fet de dedicar l’edició d’enguany del GavàMón als refugiats: “és important destacar que en aquest nou GavàMón la idea serà que cada any el centrarem en un tema principal, i aquest any hem cregut que el més interessant seria el tema dels refugiats bàsicament per la crisi que estem vivint a Europa i també per donar més visibilitat a aquesta temàtica a la nostra ciutat, una mica en la línia del que hem fet mostrant el nostre recolzament a aquest tipus de polítiques d’acollida”.

Amb aquest nou format, doncs, el GavàMón passa a ser la suma de projectes que, mantenint la identitat pròpia, enriquiran una oferta d’activitats pensades per a tothom. Entre aquestes activitats n’hi que ja estan consolidades, com les projeccions cinematogràfiques, i també n’hi haurà de noves que mantindran els drets humans i la participació activa de la ciutadania com a denominador comú. 

El plat fort del GavàMón d’enguany serà la projecció del documental “Astral”, produït per l’equip de Salvados comandat per Jordi Évole, i que es projectarà a l’Espai Maragall el 22 d’octubre com a cloenda del certamen.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here