Convocat per la Fundació Prudenci Bertrana i el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya, la seva intenció és destacar la millor iniciativa digital realitzada amb lʼobjectiu de promoure el gust per la lectura en català i ampliar el coneixement dels autors i obres catalanes a la xarxa. La app UN MÓN DE POESIA, creada a partir de la poesia de Joana Raspall, en va resultar la vençedora 

El jurat del Premi LletrA de projectes digitals de i sobre literatura catalana, – integrat per Josep-Anton Fernàndez, Josep Maria Fonalleras, Gemma Lluch, Daniel Riera i Carles Sigalés -, havent pres en consideració els catorze projectes presentats; va acordar concedir el Premi LletrA 2016 a l’entorn digital transmèdia UN MÓN DE POESIA.

Les raons per premiar aquesta app? Que posa en el centre del projecte digital els infants i les seves pràctiques lectores amb dispositius mòbils, cada cop més habituals i a les quals el jurat creu, que no s’han abocat prou esforços editorials fins ara.

“La tria de lectures a internet no ve donada inicialment per la llengua; per tant, cal editar en digital continguts atractius per a infants i joves i promoure la lectura d’autors catalans i de traduccions de les millors obres, en català. Si, a més, aquests continguts (com en el cas d’Un món de poesia) tenen una dimensió transmèdia en la qual s’incorporen amb normalitat canals com l’aplicació, la minisèrie o les xarxes socials, els lectors més joves integren la poesia en el seu dia a dia”, explica el veredicte del jurat, que s’ha fet públic.

L’entorn digital creat a partir de la poesia de Joana Raspall excel·leix per la seva extensa diversitat de lectures dirigides a públics diferents amb un disseny gràfic convenientment adaptat als infants i joves, i manté uns elevats estàndards de qualitat en la usabilitat, l’accessibilitat i l’actualització permanent.

Per tot això, UN MÓN DE POESIA és avui reconeguda àmpliament: més de 10.000 usuaris d’entre 5 i 12 anys ja s’han descarregat l’aplicació en tan sols nou mesos i milers d’admiradors es connecten diàriament amb el projecte mitjançant les xarxes socials o des de l’escola.

UN MÓN DE POESIA destaca també com a bona pràctica en la seva vessant col·laborativa, en haver implicat els mateixos lectors en la producció del projecte mitjançant una campanya de crowdfunding i haver generat complicitats amb més d’una desena d’institucions públiques i privades.

Amb aquest guardó el jurat del Projecte LletrA ha volgut destacar la necessitat d’afavorir les noves pràctiques de lectura transmèdia dins de les polítiques culturals catalanes, a més de la idoneïtat de donar suport a totes les iniciatives de promoció de la lectura que fan quotidianament els mediadors, el professorat i les famílies.

Font imatge: http://joanaraspall.blogspot.com.es 
audemars piguet replica watches https://www.apwatchreplica.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here