L’Ajuntament havia intensificat aquesta legislatura els contactes per donar resposta a aquesta demanada veïnal històrica

La Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya ha donat llum verda als treballs necessaris per tal que siguin desplaçades de manera definitiva les línies d’alta tensió de l’avinguda Mediterrània de Begues. D’aquesta manera la comissió parlamentària insta a que Red Eléctrica de España redacti un document inicial per a desplaçar les línies i a que estableixi possibles traçats, conjuntament amb l’Ajuntament, que garanteixin el menor impacte mediambiental. De la mateixa manera també apel·la al govern de la Generalitat per a que aquest garanteixi les partides pressupostàries necessàries per al seu finançament i per a que es tramiti de manera prioritària l’estudi d’impacte mediambiental.

Des de l’inici d’aquesta legislatura l’Ajuntament de Begues s’havia fixat com a una de les seves prioritats donar resposta a aquesta demanda veïnal llargament reivindicada. En aquest sentit, en les darreres setmanes l’alcaldessa, Mercè Esteve, mantenia trobades en les quals es tractava la qüestió amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Fruit d’aquest procés, el passat 29 d’abril la comissió de seguiment per al desplaçament de les línies elèctriques de Begues (formada per la Generalitat, l’Ajuntament i Red Eléctrica de España) arribava a una sèrie d’acords que es materialitzaven al parlament català. Aquests rebien el suport a través dels seus vots favorables dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot, Partit Socialista de Catalunya i Partit Popular a més de comptar amb l’abstenció del la CUP-Crida Constituent.

L’alcaldessa de Begues que assistia a la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya afirmava que “estem molt satisfets en veure com totes les converses i negociacions dels darrers mesos han donat els seus fruïts. Sabem que aquesta és una reclamació històrica per a molts veïns i veïnes i ara finalment els hi podem oferir una solució. Haig de reconèixer que no ha estat senzill arribar fins a aquest punt, donada la importància del projecte, però estic convençuda de que tots els esforços han merescut la pena”.

1 COMENTARI

  1. El desplazamiento del que habla esta noticia es fruto de la propuesta de acuerdo presentada en el Parlament de Catalunya por el PP, a instancias del grupo municipal de Begues, a la cual se adhirió Junts X Si con una transaccional, que aceptó el PP para que pudiera salir adelante.
    Eso después de que todos los grupos municipales, incluído CiU y ERC, votaran en múltiples ocasiones desde 2007 en contra a la misma propuesta llevada por el PP al pleno de Begues. Sólo votó a favor el PP en las cinco ocasiones que el tema se llevó al pleno desde 2007..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here