Ahir va començar la 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans en la que enguany hi participen 23 municipis catalans. Els jardins de Can Torrents de Sant Boi van acollir l’acte de benvinguda als 8 defensors i defensores dels drets humans. La novetat d’aquest any és que als 15 municipis inicials s’han incorporat 8 ajuntaments de municipis de menys de 25.000 habitants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte compta amb la participació d’altres organismes i associacions fins a un total de 32 entitats participants

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau amb la participació d’altres municipis i institucions catalanes que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. Es tracta d’organitzar l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans durant un període de 7/10 dies per organitzar una sèrie d’activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a escoles,…) que serviran per donar a conèixer la tasca dels defensors/es i la importància de recolzar-los. Així mateix el projecte contempla l’organització d’una jornada sobre el tema dels defensors i defensores i altres activitats complementàries.

Castelldefels, El Prat, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans són les ciutats del Baix Llobregat que formen part dels 15 municipis organitzadors, però en aquesta edició 2016 de Ciutats Defensores de Drets Humans s’hi han afegit alguns dels municipis menys poblats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en els que l’AMB organitzarà també activitats lúdico-culturals. Els del Baix Llobregat són Begues, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

L’acte de benvinguda del projecte d’enguany, va ser presentat ahir per la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi, Alba Martínez Vélez, municipi que ha estat l’impulsor del projecte des de la seva primera edició l’any 2013. Van intervenir també l’Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, en nom de les entitats participants; Ferran Puig i Verdaguer, alcalde de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, un del municipis amb menys habitants; Maruja Rambla i Amat, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa, el municipi amb més habitants, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, en representació de les diferents administracions i altres organismes participants. En representació del defensors i defensores participants, van parlar Jeison Castaño “Jeihhco” (Colòmbia), Zaina Ebrahim (Síria), Víctor Ochen (Uganda) i Rebiya Kadeer (minoria uigur de la Xina).

Més de cent activitats

El programa d’activitats dels defensors i defensores dels drets humans es desenvoluparà al llarg dels propers 12 dies. Els defensors i defensores del Drets Humans participaran en més de cent activitats: des de xerrades, reunions amb diverses autoritats catalanes (Parlament de Catalunya, Síndic de Greuges i altres), entrevistes de premsa, actes amb joves, etc.

A Sant Boi, els actes en que participen el defensors i defensores es concentraran en el cap de setmana del Barrejant -1 i 2 d’octubre- i en els tres Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans que tindran lloc el dilluns 3 i el dimarts 4 d’octubre amb la participació de més de 900 alumnes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here