Enguany es celebren 20 anys de la primera edició del Barrejant. Per commemorar aquest esdeveniment, s’ha preparat una exposició de carrer en la qual es podrà veure un recull de totes les edicions, des de 1996. Juntament amb l’exposició, s’ha elaborat un documental amb els testimonis de les persones que hi han participat

La Trobada de la Solidaritat tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre sota el lema “Som iguals, som diferents. 20 anys de Barrejant: 1996-2016”. 

L’acte inagural es farà el dia 30 de setembre a Can Massallera, a les 19 h, i serà a càrrec d’un dels participants del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, Jeison Castaño “Jeihhco”, activista colombià per la pau a les comunes de Medellín.

Una de les novetats d’aquest any és el redisseny de la fira d’entitats, fruit d’un procés participatiu que s’ha desenvolupat al llarg de diversos mesos, en el qual s’ha redefinit l’espai i la distribució de la fira.

A més, a la mateixa fira també comptarà amb l’espai CafèCooperació, un lloc de reflexió per debatre i opinar sobre com ha de ser la política de cooperació a Sant Boi. Aquest punt de trobada permetrà recollir aportacions per a l’elaboració el nou Pla Director de Cooperació, que ja està en marxa.

Dissabte a la tarda hi haurà la taula rodona “Defensores dels Drets Humans d’Amèrica Llatina“, on es comptarà amb la participació de Sandra Zambrano, advocada hondurenya de la Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA (APUVIMEH) i Esperanza Huayama, activista pels drets de les dones indígenes esterilitzades forçosament durant el govern d’Alberto Fujimori al Perú.

Per altra banda, Ensenyament Solidari organitza l’activitat “Les escoles de Sant Boi desmuntem mentides”, que acompanyada de l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Blai Net comptarà amb la participació d’una vintena de centres educatius de la ciutat.

Entre les moltes activitats previstes per aquesta vintena edició del Barrejant, es podrà gaudir de l’actuació del grup Africa Colours, una interessant fusió de cultures musicals; The Balcony Players, un grup que combina la música tradicional gypsy, klezmer i folk d’arreu del món; l’espectacle de foc “20 anys de Barrejant”, en el qual els Diables de Casablanca faran un repàs dels moments més impactants d’aquests 20 anys; del concert d’Aziza Brahim, cantant saharaui nascuda als camps de refugiats de Tinduf (Algèria) que ens mostrarà les arrels de la musica tradicional saharui; i de l’espectacle Post-clàssic, a càrrec del pallasso Tortell Poltrona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here