Els peticionaris insisteixen en què encara no s’han assolit els objectius de la campanya. Consideren que el canvi de rumb del Govern és insuficient

Dijous 29 de setembre, a les 9 del matí, la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat va lliurar les més de 98.000 signatures de la campanya de Change.org al Director dels Serveis Territorials d’Agricultura de Barcelona (Av. Meridiana, 38).

Els peticionaris van poder valorar les recents declaracions d’intencions per part de la Generalitat. Tot i que consideren positiu que el Govern s’hagi pres seriosament aquest tema, no estan d’acord amb el seu posicionament.

En primer lloc, lamenten que s’hagin trigat tants mesos en reaccionar, quan DEPANA fa més d’un any que ha posat les dades en el seu coneixement (dades que per altra banda, provenen de la mateixa administració). Segon, no comparteix l’argument de l’excepcionalitat dels permisos que sosté l’Administració, com s’ha pogut demostrar.

Per tot això, la Plataforma reitera que continuarà exigint la moratòria dels permisos i un estudi de l’impacte ambiental de les mesures, a nivell administratiu; i a nivell legal, la derogació de la llei que permet la caça “preventiva”.

Qualsevol mesura per avançar en la recerca d’alternatives a la caça, doncs, ha de ser eventual, i segons S.O.S Delta ha de garantir, com a mínim, que:

  • No es donaran permisos per a caçar a la Xarxa Natura 2000, ni a prop de les zones humides
  • Hi serà present un agent rural per a comprovar que es compleixen les condicions dels permisos
  • No s’inclourà l’ànec collverd, ni la polla d’aigua entre les espècies cinegètiques

Si no es té en compte aquestes exigències, la Plataforma explica en un comunicat, que “considerarà mesures més contundents per assegurar que es compleixi amb la legalitat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here