Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquesta ca de setmana recomanem que visiteu la Firadespí, una fira comercial per passejar i comprar amb Fira de Vins, Firatapa i molt més!

‘Fes un tast al comerç local’, aquest és l’slogan de l’edició d’enguany de Firadespí, que arriva a la seva disetena edició. El barri Centre, i més concretament els carrers Bon Viatge i Torrent d’en Negre i les places de Catalunya i de l’Ermita, acollirà la tradicional mostra del comerç de Sant Joan Despí i una àmplia varietat d’activitats lúdiques i culturals per a totes les edats, amb tallers infantils, batucada, teatre, desfilada de moda… Serà una festa al carrer.

En aquesta edició, les persones que visitin la fira tindran més espai per passejar i comprar ja que s’amplia el espai al carrer Bon Viatge des de la cantonada amb l’avinguda de Barcelona (en les anteriors edicions s’iniciava al carrer Montjuïc) fins a l’alçada del carrer de Catalunya.

Fira de vins

Enguany es torna a fer la Fira de Vins, que s’ubicarà a la plaça de Catalunya, on la cultura vitícola serà protagonista. Al Centre Jujol-Can Negre es fara un taller de tast de vins.
En aquest espai hi haurà també una carpa del Mercat del Centre, que oferirà tapes i ‘platillos’ amb productes propis.

Firatapa

Un total de 24 establiments de restauració del barri Centre s’han sumat aquest any a la Fira tapa, oferint durant tota la jornada tapa i beguda a 2,50 euros. Aquest any, a Firatapa també es podrà votar la tapa més original i la més saborosa. Només cal agafar el passaport que es troba als establiments participants, omplir-lo, i dipositar-lo en una urna que estarà a la carpa d’informació. El guanyador del sorteig, que es farà el 5 d’octubre, rebrà un regal de 100 euros en degustacions.

Presentació de la campanya de civisme

En el marc de la fira es presentarà la campanya de civisme ‘Fica-t’ho al cap’ que ha preparat l’Ajuntament, a la que es convidarà la ciutadania a ser ho més cívica possible.
A l’espai habilitat tot just a la cantonada del carrer Bon Viatge amb Torrent d’en Negre es podrà signar un compromís de civisme i rebre un regal relacionat amb la temàtica.

Interconnexió amb trenet

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat, durant tota la jornada un trenet connectarà les Planes amb el barri Centre. Les parades seran a Mare de Déu de la Mercè amb Josep Maria Trias de Bes i al carrer Bon Viatge amb avinguda de Barcelona.

Desfilada de moda

La tradicional desfilada de moda posarà punt i final a la fira a les 20 hores. Podrem gaudir d’una de les activitats que més públic atreu, amb les últimes tendències en roba, calçat, complements i pentinats, gràcies a la participació de 14 comerços de la ciutat.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here