La renúncia de Moliner ha estat la resposta a la petició de retirada de la periodista com a pregonera de les festes, de Movem Martorell, grup municipal a l’oposició amb una representació de quatre regidors al consistori. La motivació de la petició de renúncia va ser, segons Movem, les “lamentables declaracions”sobre els “manters” de Barcelona, fetes per Moliner fa pocs dies al programa Matins de TV3

Empar Moliner va ser notícia fa pocs dies per haver fet unes polèmiques declaracions en relació a la moció proposada per CUP-Capgirem Barcelona per retirar l’estàtua de Colom de la ciutat. Moliner, habitual a programes de la televisió i ràdio públiques de Catalunya, va dir textualment “Si ha de fer un pas al costat, (Colom) que el faci. Millor dit, endavant, al mar. Quina pena, que estàtues humanes i venedors de bosses falses no el segueixin”. 

La resposta del sindicat de manters va ser contundent: “La Sra. Moliner nos prefiere ahogados, pero nosotros seguiremos luchando por nuestros derechos”.

Davant la polèmica suscitada, Movem Martorell va publicar a les seves xarxes socials una dura crítica a les declaracions de Moliner i posteriorment va sol.licitar formalment que no fos pregonera a les festes municipals, fet del que se’n va fer ressò immediat elBaix.cat. 

En declaracions, el portaveu del Grup Municipal de Movem Martorell, José Simón, va explicar que “no podem tolerar ni una manifestació d’aquest tipus i molt menys premiar-la donant el privilegi de ser pregonera a una persona capaç de mostrar aquest menyspreu per altres persones”.

La polèmica estava servida i sorprenentment Empar Moliner va respondre a la petició de Movem Martorell amb un tuit taxatiu que suggería que finalment no participaría de les festes:


Finalment, la confirmació de que Moliner no serà la pregonera de les Festes del Roser de Martorell, ha arribat de la mà de l’alcalde de la localitat, Xavier Fonollosa, amb uns tuits en els que mostrava el séu enuig davant la situació:


Declaracions vía Twitter de l’alcalde titllant d'”intolerants” als crítics amb que Moliner fes el pregó i que no han quedat sense resposta per part dels directament implicats, Movem Martorell:


El dubte de si les Festes del Roses tindríen o no pregoner o pregonera, s’ha esvaït fa uns minuts amb la confirmació per part del consistori martorellenc de que el periodista, escriptor i conferenciant, Genís Sinca, exercirà de pregoner aquest dissabte 8 d’octubre, a la plaça de la Vila, a les 19.30h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here