Segons dades de l’Informe sobre “Activitat turística de la Destinació Barcelona 2015“, elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona, el Baix Llobregat ha augmentat en 50.000 el nombre de turistes que van visitar la comarca el 2015, un 5,3% més que el 2014. A més a més, el grau d’ocupació hotelera s’ha incrementat 6,5 pp situant-se en el 67,4 %, relativament a prop de l’ocupació aconseguida per les comarques barcelonines (menys Barcelonès)


Pel que fa als indicadors d’evolució turística del Baix Llobregat, aquests presenten un creixement del 0,7% en nombre de places d’establiments hotelers, mentre que els càmpings i els establiments de turisme rural mantenen el seu nombre de places estables respecte el 2014. Les places d’apartaments turístics i habitatges d’ús turístic que fins ara no s’havien inclòs en la metodologia de comptabilitat de l’oferta turística de les destinacions de la demarcació de Barcelona aporten al Baix Llobregat un total de 1.426 places.

El turista del Baix Llobregat és principalment home (65,6%) i té una edat que va entre els 35 i els 44 anys (31,3 %). El lloc de residència és principalment l’estranger, un de cada dos turistes són internacionals. Així, Catalunya només representa el 13,6% dels turistes i de les províncies d’Espanya el 24,6 %, és a dir, pràcticament un de cada quatre turistes. El mercat espanyol més important per al Baix Llobregat és Madrid, que representa un 6% dels turistes, una xifra molt similar a la de l’entorn de Barcelona (6,8%); el segueix la Comunitat Valenciana, amb un 2,8 % i Biscaia, amb un 1,7%. Dels mercats internacionals els de major pes són Gran Bretanya (8,5%) i França (6,9%),

La despesa total tant per persona com per persona i nit se situa per sobre de la mitjana de demarcació de Barcelona amb 161,7€ i 46€, respectivament, al voltant de 10€ més. D’altra banda, la meitat dels turistes de la comarca és la primera vegada que la visiten i un de cada quatre l’ha visitada més de 3 vegades; i un 44,7% ho fa per vacances i un 38,8% per motius professionals.

L’allotjament més utilitzat a la comarca és l’hotel (80,4 %) seguit del càmping (16,4%), fet que es correspon amb els diferents pesos de les tipologies d’allotjament de l’estructura de l’oferta turística del Baix Llobregat, amb una estada mitjana de 4,3 nits,  un punt per sota de la mitjana de la demarcació de Barcelona.

El transport més utilitzat per arribar a la destinació és l’avió, una de cada dues persones utilitza aquest mitja, principalment per les bones comunicacions que té la comarca del Baix Llobregat on es troba el mateix aeroport de Barcelona-el Prat.

Dades comarques barcelonines
En global, les comarques de Barcelona (menys Barcelonès) van rebre durant el 2015 un total de 4.035.109 viatgers, dels quals el 81,6% es van allotjar en establiments hotelers, el 15,9 % ho va fer en càmpings i només el 2,5% en establiments de turisme rural. Pel que a les pernoctacions, aquestes comarques han registrat un volum de 12.626.168 nits (amb un increment del 4% respecte 2014), 77% de les quals es van realitzar en establiments hotelers, 21% en càmpings i el 2 % restant, en establiments de turisme rural.

L’Informe anual de l’activitat turística a la Destinació Barcelona 2016 és el principal recull anual dels indicadors de turisme a la demarcació. La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació de Barcelona ciutat i el Barcelonès que permet, per primera vegada, realitzar una anàlisi de la conjuntura turística integral.

 

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here