Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura, del director i productor Luis Campo Vidal, que emetrà TV3 properament, es projectarà demà 18 d’octubre a les 19h al Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

La ciutat de la qual va ser arquitecte municipal i en la qual trobem una bona part de la seva obra, Sant Joan Despí, acollirà l’estrena del documental Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura que ha dirigit i coproduït Luis Campo Vidal.

Aquest document gràfic, que s’emetrà aviat per TV3, s’estrenarà el 18 d’octubre a les 19 h al Teatre Mercè Rodoreda (l’entrada és gratuïta, només cal recollir les invitacions al Centre Cultural Mercè Rodoreda). Sant Joan Despí ja va projectar al maig una primera versió del documental, centrada només en la figura de Jujol i el llegat que va deixar a Sant Joan Despí amb obres tan emblemàtiques com la Torre de la Creu, Can Negre o la Torre Jujol.

Ara arriba el moment de la projecció de la versió sencera d’aquest documental que, a través de la veu de professionals de renom com l’artista Perejaume, els arquitectes Josep Llinàs i Toshiaki Tange, o la il·lustradora Pilarín Bayés, fa un repàs a l’obra de dos dels màxims exponents del modernisme que van col·laborar en diverses obres com la Pedrera o la Sagrada Família.

Un documental que posa sobre la taula moltes preguntes: va eclipsar Gaudí l’obra de Jujol?, la va descobrir o hi va influir? Preguntes que s’aniran desvetllant en aquest documental de poc més de 53 minuts.

Manifest Jujol, recollida de signatures i 48H Open House Barcelona

El dia de la projecció també es podrà signar el Manifest Jujol, impulsat per Luis Campo Vidal i per institucions, professionals de l’arquitectura i de les arts plàstiques, intel·lectuals acadèmics, etc. que vol manifestar l’interès per recuperar i promocionar la memòria i l’obra de Josep Maria Jujol.

Segons el manifest “els mitjans de comunicació i les institucions públiques no han reconegut suficientment la trajectòria de Jujol i els demanem el seu esforç, la seva atenció i la difusió de la seva obra per situar el seu llegat en el lloc on correspon”.

El manifest també es podrà signar el proper cap de setmana, 22 i 23 d’octubre, durant la celebració del 48H Open House Barcelona que també se celebrarà a Sant Joan Despí on es podran visitar més d’una desena d’arquitectures, moltes de les quals són obra de Josep Maria Jujol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here