Una nova edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat, la dissetena, va començar ahir dimarts al vespre amb una gala especial que va aplegar sota la carpa de la plaça de Catalunya alguns dels millors pallassos del panorama nacional i internacional

Així, el públic va poder gaudir de l’actuació de vells coneguts del certamen, com Jango Edwards i Johnny Melville, presents a la primera edició del festival fa 32 anys, i de figures com el popular Pepe Viyuela, Los Excéntricos, Claire Ducreux o Paute i Capitano. 

La gala, que va ser presentada per Tortell Poltrona, director artístic del festival, va comptar amb la participació especial d’El Tricicle. 

Aquesta gala va donar el tret de sortida a més de cent funcions que ompliran de nassos vermells els carrers de Cornellà fins diumenge vinent.

Aquesta nova edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, Memorial Charlie Rivel, va començar amb un dels plats forts d’aquesta edició. I és que poques vegades es poden aplegar durant més de dues hores d’espectacle en una mateixa carpa figures nacionals i internacionals com Jango Edwards, Johnny Melville, Pepe Viyuela, Los Excéntricos, Claire Ducreux, Paute i Capitano i El Tricicle. 

El director artístic del festival i presentador de la gala inaugural, Tortoll Poltrona, va assegurar que el certamen “vol donar cabuda a tothom que fa riure” tot recordant que riure és la millor teràpia i antídot contra molts dels mals del nostre món. 

En aquesta línia, en la seva actuació, Jango Edwards i Cristi Garbo, van destacar que els somriures “són armes de construcció massiva” a l’abast dels “soldats que lluiten per la llibertat”, fet que es va fer pal.lès amb la primera actuació d’aquesta edició del festival, la de la pallassa Claire Ducraux, que va ser un clar homenatge als refugiats que arriben a Europa fugint de la guerra i a la recerca d’una vida millor.

Més de 100 artistes i una cinquantena d’espectacles

Fins diumenge Cornellà de Llobregat acollirà més de cent funcions, la majoria d’elles als carrers de la ciutat, d’una seixantena de companyies. Els espectacles al carrer es complementaran amb quatre gales més a la carpa de la plaça de Catalunya, actuacions a l’Auditori i altres sales del municipi i una festa popular de músics i pallassos encapçalats per Joan Garriga de La Troba Kungfu que servirà per cloure el festival.

Avui dimecres se celebrarà l’acte d’arribada dels Pallassos a la plaça de Catalunya on el periodista cornellanenc Jordi Évole, com a mestre de cerimònies, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, lliuraran les claus de la vila als pallassos.

Pallassos i pallasses d’arreu del país i de més enllà arriben aquest dimecres 19 d’octubre a Cornellà en diversos mitjans de transport i s’aniran trobant a la plaça de l’estació de Cornellà Centre. Tots plegats iniciaran la cercavila pels carrers de la ciutat (11.30h), al voltant d’en Pepino Pasqual i acompanyat per una banda de núsica, per arribar fins a la plaça de Catalunya.

Tot seguit, tindrà lloc l’acte de benvinguda amb el periodista cornellanenc Jordi Évole com a mestre de cerimònies, i l’Alcalde de Cornellà Antonio Balmón, lliurarà les claus de la vila als pallassos com a senyal d’inici dels actes populars del Festival Internacional de Pallassos (12.15h). Tots els nens i nenes de les escoles estan convidats a participar a la cercavila per rebre les companyies i artistes del món del circ i donar-los la benvinguda a la nostra ciutat.

1a Convenció del Món del Pallasso

Una de les grans novetat d’aquesta edició és la inauguració de la primera Convenció del Món Pallasso. Un espai on, durant tres dies, el pallassos i tots els professionals d’aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions, tot per posar en comú les seves idees. Hi haurà tres temes a debatre. 

El primer dia serà ‘La Declaració Universal del Drets dels Pallassos’, amb Leo Bassi com a ponent; la segona, ‘El codi deontològic dels pallassos’, conduïda per l’artista americà, Jango Edwards, i finalment Tortell Poltrona serà l’encarregat de fer de ponent i animador de ‘Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió’.El Premi Nas d’Or: al pallasso suís Dimitri.

El Premi Nas d’Or es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment desaparegut i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà l’any 1984. El Festival distingeix amb el guardó del Nas d’Or aquelles personalitats que en el seu treball s’han erigit com a divulgadors reconeguts del món del pallasso. En anteriors edicions van ser guardonats, entre d’altres, Tortell Poltrona, Mary Santpere, Arturo Castilla, Leo Bassi, Monti i Emilio Aragón “Miliki”.

Font: ACN.    Imatge: @fipcornella

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here