El certamen ha esdevingut un referent en el calendari cultural de la ciutat. Enguany s’han programat sis concerts i, com a novetat, activitats paral·leles per donar suport a nous talents i a la creació local. La Mostra, doncs, s’ha convertit en una cita musical molt esperada i ha sabut crear un públic fidel i entusiasta que omple cada edició els diferents auditoris de la ciutat

Sant Boi i el Jazz

La Mostra de Jazz de Sant Boi va néixer l’any 1992 gràcies a les iniciatives del saxofonista local Toni Solà i el crític i presentador de Ràdio Sant Boi, Valentí Sésar. L’objectiu era fer arribar aquest gènere musical a tots els públics. En aquesta edició tan especial s’han programat 6 concerts sota el lema ‘Sant Boi i el jazz: 25 anys caminant plegats’, la meitat dels quals comptaran amb artistes internacionals de prestigi.

Els concerts

Els concerts començaran el dia 21 d’octubre amb la cantant nord-americana Lila Ammons , la veu femenina d’aquesta edició, amb el suport musical de Toni Solà Quartet. Del ric panorama del jazz català, el dia 28 rebrem la visita de Dave Mitchell & Kike Angulo Swing Guitars Band . El trompetista nord-americà Jim Rotondi , enquadrat al post bop dels 60, vindrà el proper 4 de novembre. El jazz tradicional ens visitarà l’11 de novembre de la mà de Don Scanlon & The Cool Cat Combo.

El blues estarà representat per The Cool Grinders , banda liderada pel barceloní i professor de l’Escola de Blues de Barcelona Víctor Puertas , que actuarà el dia 18 de novembre. La mostra es tancarà el dia 25 amb el saxofonista i vocalista britànic Ray Gelato , considerat un dels màxims exponents del jive , el swing i l’R&B, i la Barcelona Big Blues Band , d’Ivan Kovacevic. El concert serà a les 22 h, però a partir de les 21 h, les persones que hi assisteixin podran participar en l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la Mostra, a Can Massallera.

Protagonisme de les activitats paral·leles

Enguany el certamen inclou un seguit d’activitats paral·leles als concerts amb l’objectiu de donar suport a la creació local i fer arribar un coneixement més ampli del jazz al públic familiar. La primera (un espectacle de claqué participatiu de The Ground Sisters ) començarà el dijous dia 13 al Mercat de la Torre de la Vila. També estan previstes una cercavila “jazzística” amb Dixieland Royal Garden (dia 15), un espectacle poètic del poeta santboià Abel Santos i l’actuació de The Woodys Gypsy & jazz band (aquests dos organitzats per Punt Nou i les Muses de Casablanca els dies 14 i 15, respectivament). L’espectacle familiar “Viatjazz a Nova Orleans” amb la música i l’art urbà com a principals protagonistes (dia 27) tancarà el conjunt de propostes que aconpanyen els concerts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here