Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquesta setmana recomanem que passegeu per la Ciutat de les Roses mentre gaudiu de la cultura popular local, que sortirà al carrer per celebrar el vintè aniversari de les colles 

Per commemorar el 20è aniversari dels Castellers de Sant Feliu i dels Bastoners Els Ceballuts, aquest cap de setmana s’han programat un seguit d’activitats a la ciutat per a grans i petits.

El dissabte 22 d’octubre, de 10 a 14 h, es farà un torneig entre colles de futbol a l’escola Nadal, amb paradetes de venda de material. A la nit, a partir de les 21.30 h, hi haurà la tronada final de la iniciativa ‘Apadrina un tro’ a la plaça de Lluís Companys. I a continuació, a les 22 h, hi haurà una festa a la Sala Ibèria amb els Dj’s Ratasound, Trencant Mites i DJ Sendo.

I el diumenge dia 23, a les 12 del migdia, es farà una cercavila de les colles de Sant Feliu. El recorregut sortirà de la plaça de Catalunya, passarà pels carrers de Dr. Fleming i Dalt, seguirà pel passeig Nadal, la plaça de l’Estació, el passeig Bertrand, el carrer de Pi i Margall i arribarà a la plaça de la Vila, a les 13 h, on hi haurà un ball final de les colles. 

Els Castellers de Sant Feliu van néixer al gener de 1996, amb l’apadrinament dels Castellers d’Esplugues. Van començar a fer assajos el mes de febrer a l’escola Gaudí. Al novembre de 1996, van posar-se per primer cop la camisa color magenta, en honor a la Ciutat de les Roses. Va ser a Sant Andreu de la Barca on van descarregar el 4/6, 3/6, torre de 5 i pilar de 4. El primer castell de 7 que van assolir els Castellers de Sant Feliu va ser al novembre de 1998, amb un 4/7. L’any 1999 van fer la seva primera sortida internacional, a París, convidats per la ciutat agermanada amb Sant Feliu, Villeneuve Le Roi.
Els Ceballuts van néixer l’any 1996 per un grup de joves de l’Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut. De les primeres picades, per tal de poder practicar bé, repetien “Crac, cruc, ce-ba-llut”, en va sortir el nom de la colla. Els primers balls originals foren La Plaça i el Seguici, amb els que es van estrenar com a colla durant la Festa de Tardor de l’any 1996. La primavera del 2000 van participar i col·laborar en la primera Mostra d’activitats de Folklore Tradicional i Popular de Sant Feliu, durant les Festes de Primavera. Des d’aleshores disposen en cada edició d’un espai per donar-se a conèixer juntament amb la resta de colles. 
‘Apadrina un Tro’, la tronada final de la Festa de Tardor es va haver de posposar per la pluja  


El proper dissabte 22 d’octubre, a les 21.30 h, es durà a terme a la plaça de Lluís Companys l’esperada activitat ‘Apadrina un Tro’, la qual havia de cloure amb gran espectacularitat la Festa de Tardor el 12 d’octubre passat, però que es va suspendre a causa de la pluja. 

L’activitat és una iniciativa de la Federació d’Entitats Tradicional de Sant Feliu (FETS) amb el suport de l’Ajuntament, i aquesta és la primera vegada que es farà a la ciutat. L’objectiu és fer una tronada de fi de festa en què s’involucri la ciutadania. Per aquest motiu, es convida a tothom a apadrinar un tro fent una aportació econòmica simbòlica (2 € per un tro; 5 € per tres trons), per després petar-los tots junts. 

Cada tro apadrinat tindrà una etiqueta amb el nom del padrí o padrina. El termini per fer apadrinaments finalitza el dijous 20 d’octubre. Per apadrinar un tro cal adreçar-se a la recepció del Palau Falguera, de 17.30 a 21 h. 

Durant l’acte de la tronada es farà públic el nom de la persona que farà l’encesa de la tronada de la Festa de Tardor 2017. Pel que fa al nom dels trons que no hagin petat, aquests es faran públics el dilluns 24 d’octubre.

D’altra banda, el diumenge 23, a les 20 h, la plaça de la Salut serà l’escenari de la Nit de foc dels Diables de la Salut, una altra de les activitats de fi de la Festa de Tardor que es va anul·lar per la pluja.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here