La qualitat de l’aire ha empitjorat a l’àrea metropolitana de Barcelona a causa d’una intrusió de pols africana que afecta el territori des de diumenge

En més d’una quinzena d’estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA), s’ha detectat un excés de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) durant els últims tres dies. 

Segons la normativa europea, els mesuraments diaris no haurien de superar els 50 micrograms per metre cúbic de PM10, cosa que s’ha incrementat notablement en diversos punts del Barcelonès, el Vallès Occidental o el Baix Llobregat. 

A l’estació de l’Eixample, per exemple, s’han registrat 70 micrograms per metre cúbic a les vuit del matí d’aquest dijous, a Sabadell (Vallès Occidental) se n’han anotat 73, i a Sant Just Desvern 75. Per tot plegat, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat un avís preventiu de contaminació atmosfèrica, ja que la situació es podria agreujar per l’arribada d’un anticicló.

Davant d’aquests nivells de contaminació “moderadament elevats”, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha recomanat a la ciutadania que emprengui actuacions individuals per reduir-la com “utilitzar el transport públic o la bicicleta”. A més, ha demanat a les administracions i les indústries que activin protocols prèviament consensuats per a aquestes situacions.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here