El president de la Generalitat va reivindicar divendres la inversió en educació durant el seu discurs d’inauguració del nou edifici del Institut Lluís de Requesens de la localitat baixllobregatina de Molins de Rei. Acompanyat per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i per les màximes autoritats municipals, Puigdemont va defensar l’escola com a nucli de cohesió social i va afirmar que és on ens juguem el futur com a país  

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, van fer una visita inaugural al nou edifici del Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, que va entrar en funcionament el passat 12 de setembre. 

Un cop descoberta la placa commemorativa i feta la benvinguda per part de la direcció i d’alguns alumnes del centre, la visita va començar amb un recorregut pel recinte durant el qual vanentrar en algunes aules. Posteriorment la comitiva es va adreçar fins al gimnàs on van tenir lloc unes breus actuacions musicals i els parlaments institucionals.

Durant la seva intervenció, Carles Puigdemont va recordar que “poder disposar d’aquest equipament no ha estat fàcil, perquè quan es va prendre la decisió el criteri era no fer equipaments per poder atendre necessitats molt més urgents i límits”. 

No obstant, el president de la Generalitat va subratllar que “quan es millora en educació es fa la millor inversió de país perquè és la que rendeix durant més temps, i generant un efecte multiplicador”. El president català vadefinir  l’escola com “un nucli essencial de cohesió social” i va destacar que “cal fer un esforç molt gran i no absent de risc d’anticipar-nos a les necessitats perquè és on ens juguem el futur del país”.

En el seu parlament, l’alcalde de Molins Joan Ramon Casals, va destacar que el nou edifici del Institut Lluís de Requesens és “l’equipament educatiu més important que s’ha fet al Baix Llobregat en els darrers anys, i el més important que s’ha fet a Molins de Rei durant les darreres dècades” i va afirmar que “ajudarà a millorar encara més els excel·lents índexs d’èxit escolar amb els que ja compta la nostra vila”. 

Casals va posar èmfasi en el fet que aquest equipament “és un exemple dels bons resultats que es poden aconseguir quan dues administracions col·laboren”, i ho va contra posar al projecte de reforma de l’estació de RENFE de la localitat, que depèn de l’Estat i que malgrat totes les reunions que s’han fet els darrers deu anys continua aturat.    

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Xavi Paz, va valorar molt positivament la posada en marxa d’aquest nou equipament que al seu parer “era extraordinàriament important per assegurar que els estudiants de Molins de Rei gaudeixin de les màximes oportunitats possibles pel seu progrés personal i professional”. 

Però és que per Paz, el nou institut també té “un gran valor estratègic, perquè consolida el projecte de transformació del barri del Canal i de tota la vila, i que es complementa amb altres accions tant importants com la construcció de la nova zona esportiva Ricard Ginebreda o la futura remodelació de la carretera”.  

L’acte d’inauguració va acabar amb una copa de cava a la cantina del nou Institut Lluís de Requesens.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here