El grup parlamentari de JxSí proposa també reprendre les obres de la pota sud a Sant Boi de “forma immediata”
El Parlament ha aprovat aquest matí la iniciativa de Junts pel Sí per executar de forma urgent les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Renfe de Molins de Rei. La proposta aprovada insta el govern de l’Estat a actuar per tal que “aquest any 2016 i de forma urgent, acabin el projecte executiu d’accessibilitat i allargament de les andanes de l’estació de tren de Molins de Rei”, afirma el diputat i alcalde De Molina de Rei, Joan Ramon Casals. 

El projecte hauria d’incloure “escales mecàniques, ascensors i accés a l’estació, per a persones amb dificultats de mobilitat”, apunta Casals, que afegeix que també s’hauria de contemplar “l’accés i a l’estació i a les andanes des del carrer Sant Antoni Maria Claret”.

Concretament, el diputat demana “la inclusió urgent i per aquest any” de partides pressupostàries per iniciar l’execució del projecte i, reclama, sobretot, que “aquestes partides s’executin”. 

I és que l’any 2007, després d’anys de reivindicacions, es va aconseguir que ADIF comencés a fer un projecte de millora de l’estació, però “el projecte, a dia d’avui, està al mateix punt que l’any 2007: un simple projecte”, afirma Casals. A més, recorda que “des del 2013, els pressupostos de l’Estat contemplen 4,5MEUR per fer les obres d’accessibilitat” i denuncia, en aquest sentit, “la falta d’execució de les previsions pressupostàries fetes des de l’any 2013”. 

És per aquest motiu que el diputat demana que les obres “es licitin dins l’any 2016, perquè puguin començar com a molt tard l’any 2017”. La proposta de resolució, presentada per Junts pel Sí i la CUP, també demana als governs de la Generalitat i l’Estat que, en el marc de les negociacions de les inversions ferroviàries de l’Estat a Catalunya, també s’inclogui l’accessibilitat a les vies de tren de Molins de Rei.

Reprendre les obres de la pota sud a Sant Boi de “forma immediata”

D’altra banda, a la Comissió de Territori d’aquesta matí també s’ha aprovat reprendre les obres de la variant de la C-245 a la C-32 de “forma immediata, garantint que no es tornin a aturar i que s’acabin” amb l’objectiu de millorar la xarxa de carreteres del Baix Llobregat, apunta Joan Ramon Casals. 

A més, l’alcalde de Molins demana que “es posi en funcionament, com a molt tard, durant l’any 2017”. Aquesta actuació completaria la variant entre la C-245 i la C-32, també coneguda com a pota sud, i ajudaria a “descongestionar els accessos de les rondes al sud de Barcelona”, apunta. 

“Aquesta variant seria una millora immediata i molt important per a la fent de Sant Boi i per a tota la xarxa de carreteres del sud de Barcelona, del Baix Llobregat, i en especial de les connexions amb la Ronda Litoral”, explica Casals.

Amb aquesta proposta, s’insta també al Govern de l’Estat Espanyol a incloure les partides pressupostàries “necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar” i es demana al Govern de la Generalitat que, en el marc de les converses sobre infraestructures amb l’Estat espanyol, “exigeixi el compliment” de les actuacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here