Segons informa el Ministeri de Foment, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha licitat un contracte per a la redacció dels projectes per millorar la funcionalitat de l’estació de Castelldefels i per adequar l’estació de Gavà com a capçalera sud per als serveis Regionals

Aquest contracte, licitat per un import de 553.149,1 euros (IVA inclòs) i amb un termini de 6 mesos per a la redacció dels projectes, definirà les actuacions en obra civil, via, electrificació i instal·lacions de seguretat a desenvolupar.

La finalitat és millorar la capacitat operativa i la funcionalitat, optimitzant l’explotació ferroviària en aquestes dues estacions, situades a la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders i que registren una elevada densitat de trànsit.

A Castelldefels concretament, es planteja la conversió de la via 4 en general, i l’actual via 2 a secundària. D’aquesta manera, es permetrà apartar trens des d’ambdues vies generals sense cisallaments (encreuaments de vies a nivell), evitant detencions per a la incorporació de circulacions procedents d’altres vies.

Les operacions comportaran la modificació dels actuals enclavaments que gestionen tots els sistemes de trànsit en l’àmbit de l’estació. A més, s’hauran reubicar les instal·lacions de seguretat i comunicacions i els aparells de via, així com adaptar els equipaments del sistema d’electrificació.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here