La Xa Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat sortirà aquesta setmana del CineBaix i s’acostarà per primera vegada als barris de Sant Feliu amb l’exhibició de continguts de les seccions paral·leles a altres espais

Això augmenta tant l’oferta de pel·lícules programades com els dies de projecció. Amb la descentralització de l’activitat, La Mostra expandeix el certamen al conjunt de la ciutat amb projeccions entre setmana.

Així, avui dimarts 8 de novembre, a les 19.30 h, es projectarà al Centre Cívic Mas Lluí el film Theeb (Lobo), nominada a l’Òscar a millor pel·lícula de parla no anglesa l’any 2015. L’entrada serà gratuïta. I el Centre Cívic Les Tovalloles acollirà, demà dimecres 9 a les 19.30 h, la projecció del documental Fusells o pintades. La lluita no violenta del poble sahrauí.

La programació d’aquesta desena edició, que es tancarà el 13 de novembre, inclou un gran nombre d’estrenes a Catalunya i treballs de països com Argentina, Egipte, Tunísia, Cuba o Palestina i la presència de directors i actors de les pel·lícules exhibides. 

La selecció ve precedida pel reconeixement en festivals internacionals com la Berlinale, Cannes, Locarno, Visions du Reel, Semici, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa.

La Mostra de CineBaix és, en definitiva, un recorregut d’autor pel cinema internacional amb un focus especial cap al sud del Mediterrani, el Llevant i Llatinoamèrica, un mapa de noves mirades en el qual òperes primes, documentals, ficció i curtmetratges desafien les convencions narratives i proposen un cinema crític capaç de donar suport a un veritable canvi social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here