El 6 de novembre es va cloure la 18 Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós, el certamen de projecció internacional amb més antiguitat de Catalunya. Els premis es van lliurar el 14 de juliol però des de llavors ha estat oberta l’exposició temporal de les obres seleccionades, una trentena de les 230 peces que es van presentar al certamen

Més de 1.700 persones han passat a visitar-la al Museu de Can Tinturé, la qual cosa ha suposat un augment de més del 50% en comparació amb l’edició anterior.

Durant l’acte de clausura es va donar a conèixer la peça guanyadora de la votació popular. L’obra més votada va ser Balancín, de Juana Fernández (Trazo, La Corunya), amb 33 dels 362 vots atorgats. 

Aquesta artista, juntament amb les altres tres premiades de la Biennal –la londinenca Irina Razumovskaya i les barcelonines Sofia Aguilera i Ruth Cepedano–, podran exposar col·lectivament a la seu de l’Associació de Ceramistes de Catalunya.

L’acte també va acollir un taller experimental, conduït per Ariadna Benavides de l’Escola Muncipal de Ceràmica, durant el qual ens va presentar diverses tipologies de fang, les seves característiques i les seves aplicacions en la ceràmica contemporània.

El regidor de Patrimoni Cultural i Turisme, Albert Comellas, i el president de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, Claudi De José, van destacar la importància d’actes aquest per apropar la ceràmica contemporània al públic i per consolidar la ciutat d’Esplugues com a referent ceramístic de Catalunya.

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here