La tradicional cita gastronòmica de Castelldefels se celebra el proper diumenge 20 de novembre amb un sopar al Gran Hotel Rey Don Jaime. La vetllada integra els lliuraments de reconeixement gastronòmic que cada any atorga el Gremi d’Hostaleria

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat tanca l’any gastronòmic amb una conferència a càrrec del sumiller JOSEP ROCA.

El seu primer contacte amb el vi es remunta al celler del soterrani de la fonda dels seus pares. Allà, diuen que tenia l’habilitat d’omplir fins a 6 ampolles de vi d’una sola vegada. Tenia 8 anys, i aleshores fluïa ja amb gràcia del celler al menjador, on li agradava parlar amb els clients, de vegades en patins. Es començava a forjar entre jocs una relació íntima amb dos grans talents que en el futur veuria reconeguts: Premi Nacional de Gastronomia al Millor Maître de Sala (2004), Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sumiller (2010), Premi de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sumiller (2005 i 2011), Premi Gueridón d’Or al millor Maître de Sala (2013), entre d’altres. Josep Roca és un “cambrer de vins”, com a ell li agrada anomenar-se.

Segons la premsa i crítica especialitzades, ha aconseguit una idoneïtat associativa entre plats i vins gairebé infinita. És mestre del maridatge i mestre de cerimònies al restaurant que regenta juntament amb els seus germans, El Celler de Can Roca. Allà, el vi transcendeix la sala i assumeix potència també com a inspiració en la creació i conceptualització dels plats del seu restaurant amb tres estrelles, considerat el millor del món per la revista Restaurant Magazine el 2013 i 2015. Defineix la sala com un univers de connexions emocionals enriquides amb el feedback de la proximitat, i, des d’ella, proposa una connexió emocional amb els clients i la cuina a través del vi i les persones que hi ha al seu darrere.

Josep Roca es va formar acadèmicament a l’Escola d’Hostaleria de Girona. Mestre vocacional i autodidacta, dedica el temps lliure a la divulgació i la formació, tant sobre el món del vi com de la gestió d’equips: hi ha tants vins diferents com persones. Sala i vi són les dues passions que comparteix i reparteix des de les conferències que dicta internacionalment. També com a professor, dirigint un Curs d’Especialització per a Sumillers i impartint assignatures del Grau de Turisme i Enologia de la Universitat de Girona. També ens les explica, aquestes passions, en la seva columna de vins a La Vanguardia.

La seva primera experiència vínica al món editorial va ser de la mà de Marcel Gorgori, amb Vins compartits, fruit d’una amistat forjada al programa En Clau de Vi de TV3.
El president del Gremi, el Sr. Manuel Ángel Ortiz Chumillas, ha comentat que “aquest esdeveniment és un bon moment per fer balanç de les activitats de l’any i un punt de trobada per a tot el sector de la gastronomia, per intercanviar idees i fer propostes”.

La vetllada inclou, a més, el lliurament dels guardons i reconeixements atorgats pel Gremi:
• Lliurament de les litografies del cartell representatiu de la XVIII Mostra de Cuina
• Premis als establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2016
• Elecció del Cuiner de l’any 2016 de Castelldefels
• Premi “Excel•lència” per la seva trajectòria professional

En definitiva, les Trobades són la cita anual de l’hostaleria, amb 13 ja de celebrades a Castelldefels, ciutat amb més de 500 establiments gastronòmics, on la restauració és la indústria més important del municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here