És una mesura que forma part de la llei d’acompanyament dels pressupostos del 2017
El Govern presentarà al Parlament les mesures per recuperar la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) si el Tribunal Suprem confirma la sentència dictada pel TSJC, que declara la nul·litat de l’adjudicació del contracte.

Així consta en una de les disposicions addicionals de la llei de mesures fiscals i financeres, anomenada també llei d’acompanyament als pressupostos del 2017, a la qual ha tingut accés l’ACN. 

El Govern aprovarà la llei el pròxim 29 de novembre i ja té la llum verda de la CUP perquè superi el debat a la totalitat al Parlament. 

El TSJC va decidir el 2015 anul·lar l’adjudicació al consorci liderat per Acciona en considerar que es van vulnerar “els principis de publicitat, concurrència i igualtat”. Es tracta de la privatització més gran feta mai per la Generalitat, de gairebé 1.000 MEUR.
La referència que fa la llei d’acompanyament a l’adjudicació d’ATLL no concreta de quina manera es faria front econòmicament a la reversió de l’operació. I es limita a establir que el Govern, en el supòsit que el Tribunal Suprem confirmi la sentència dictada pel TSJC que declara la nul·litat de l’adjudicació del contracte de gestió d’ATLL, presentarà al Parlament “la voluntat de recuperar-ne la gestió directa, així com les mesures per fer-ho possible”.

La reversió de la privatització d’ATLL ha estat motiu de discrepància entre JxSí i la CUP aquesta legislatura. Un dels moments més tensos va ser quan la CUP es va desmarcar de JxSí i va permetre la tramitació de la proposició de llei del PSC que pretén fer marxa enrere de la gestió.
Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here