A través de la sirena s’emetran tres senyals d’alarma d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. En acabar el simulacre es farà una valoració de l’efectivitat del Pla d’emergència del risc químic a Catalunya (Plaseqcat)

Durant la jornada s’activaran les més de 80 sirenes que hi ha instal·lades a 36 municipis de Catalunya, entre les 10 i les 12 del matí, en el cas del Baix Llobregat.

L’objectiu d’aquest exercici és comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament de les sirenes i també donar a conèixer i familiaritzar la població amb els sons d’avís en cas d’accident químic per tal que pugui reaccionar en un cas real. 

En una emergència real, en sentir el senyal d’alarma caldria tancar-se a casa o a l’edifici més proper fins que sonés la fi d’alarma.

El PlaseQCat és un pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya que permet preveure les normes d’actuació en cas de produir-se algun tipus d’accident en el sector químic. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here