Del 3 al 8 de desembre, Castelldefels viu una nova Festa Major d’Hivern, que ve acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva cinquena edició

La Festa Major d’Hivern de Castelldefels es presenta, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Algunes de les principals novetats de l’edició d’enguany seran el Parlament Diabòlic d’inici de Festa, un concert vermut de música cervantina amb motiu del 400è aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, o una marató de cinema de pel·lícules d’Star Trek.

Gran pes del programa de festes, com és habitual, recaurà sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que serà l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Diada Castellera, grallers, processó pels carrers del centre, cercavila amb balls populars o la baixada de torxes i la tabalada del dissabte 3.

La música i el teatre de Festa Major vindran de la mà de les actuacions del grup Doctor Prats, el Concert Coral (amb les corals Germanor, Marinada i “Som i Serem”), la representació de la sarsuela “El barberillo de Lavapiés”, així com les representacions teatrals “Diari d’una miliciana” o “Oh my God Barcelona!”. 

El cinema musical també tindrà el seu lloc a la Festa amb la projecció del film “Mamma Mia” en format Sing along (és a dir, els espectadors poden cantar les cançons de la pel·lícula com si es tractés d’un karaoke). Un altre clàssic que torna enguany és la cantada d’Havaneres i la degustació de rom cremat amb el grup Montjuic, que també farà cants de tavernes. El concert vermut de l’Associació Musical de Castelldefels d’enguany estarà dedicat a la música de pel·lícules de ciència ficció.

L’esport també serà protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-cinquena, o les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també tindran el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’oferirà un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil tornarà a comptar amb l’Espai Jove, que inclourà activitats musicals i de lleure (com una batucada, el concert de Karaokes Band o sessions de DJs).

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre se celebrarà la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. També dimarts, a plaça, es commemorarà el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Les activitats de caire religiós inclouran la vetlla de pregària del dia 7 i la missa patronal, la processó i la missa rociera del 8 de desembre.

Enguany, cinquena edició de Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les quatre passades edicions, torna a Castelldefels la fira medieval “Castrum Fidelis”, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, són moltes les activitats previstes. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els diesde la fira, jocs medievals, etc. També oferiran espectacles de faquirisme, exhibicions de falconeria, i d’altres activitats de recreació històrica (entre les quals un nou torneig de cavallers).

Consulteu el Programa de la Festa Major d’Hivern 2016 i Castrum Fidelis de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here