Ahir, dilluns 12 de desembre, l’Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant-OSAN i SEPC) va convocar una quinzena de manifestacions arreu del país com a resposta a la detenció per part dels Mossos d’Esquadra de tres militants de l’Esquerra Independentista (Aitor Blanc, Ivan Altimira i Jordi Alminyana) que s’havia produït al matí

Aquest matí a Alcalá de Henares han estat detinguts també Roger Santacana i Nora Miralles, a l’autobús que es dirigia a Madrid a donar suport als tres detinguts. Aquestes cinc militants havien desobeït el requeriment de l’Audiència Nacional perquè declaressin, acusades de la crema de fotos del rei l’Onze de Setembre a Barcelona.

En el cas del Baix Llobregat, la concentració va tenir lloc davant l’Ajuntament de Cornellà a les 20.30h. 

A més de l’Esquerra Independentista del Baix Llobregat, també s’hi van sumar altres col·lectius com Cornellà en Comú-Crida per Cornellà i membres del moviment llibertari i dels casals i ateneus de la comarca. 

El centenar d’assistents van cantar lemes com «ni rei, ni por», «llibertat detingudes per lluitar» o «la nostra millor arma, la solidaritat» i van concloure la manifestació amb una crema de fotos del rei. 

La militant d’Arran Mariona Salat va fer la lectura del manifest que mostrava la solidaritat amb les tres companyes detingudes i les altres dues que serien detingudes l’endemà i declarava que «els Mossos d’Esquadra han jugat de nou a forçar la màquina de la repressió política» i «actuen sota l’acord tàcit entre els governs català i espanyol que els empara per dur a terme accions d’ofici, sense ordres prèvies, per reprimir l’independentisme català». 

Acabava exigint l’alliberament immediat de les detingudes i cridant a la desobediència i el desacatament per desconnectar d’Espanya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here