El cantant de Sant Feliu farà una gira de cinc concerts al carrer a diverses ciutats per donar a conèixer la campanya, que denuncia la terrible situació de les persones refugiades, i animar la ciutadania a mobilitzar-se

GIRA DE JOAN DAUSÀ PER CASA NOSTRA CASA VOSTRA

  • 15 de desembre a les 19.00 a la Plaça de la Virreina de Barcelona
  • 16 de desembre a les 19.00 a la Plaça del Vi de Girona 
  • 17 de desembre a les 19.00 a la Plaça de la Paeria de Lleida
  • 19 de desembre a les 19.00 a la Plaça de la Font de Tarragona
  • 20 de desembre a les 19.00 a la Plaça del Racó del Campanar de Sabadell

Joan Dausà ha compost la cançó “Com plora el mar”, dedicada a la crisi del refugi a Europa, que ha estrenat en exclusiva Casa nostra, casa vostra. El cantant comença dijous una gira de petits concerts al carrer que el portarà per cinc ciutats catalanes, on interpretarà la cançó i ajudarà a difondre la campanya. Els concerts seran a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Sabadell, i compten amb l’ajuda en la producció del festival Cruïlla Barcelona.

Dausà donarà tots els beneficis que s’obtinguin de la venda de la cançó en plataformes digitals a la campanya Casa nostra, casa vostra per a la convocatòria d’ajudes a les organitzacions que treballen en migració i refugi. A més, n’ha fet una versió en anglès, titulada “How the sea cries” per a la difusió internacional.

El videoclip de la cançó, realitzat per Paulí Subirà i Xavier Bonet, mostra imatges crues del periple que han de fer les persones des dels seus països d’origen fins als camps de refugiats, passant pel mar.

La lletra diu que el mar plora davant de la mort de les persones que el travessen. “M’agradava la idea que un element de la natura com el mar, que és el bressol de totes les cultures, plorés pel que estem fent els humans”, explica Dausà.

El compositor espera que la cançó ajudi a “remoure consciències” i que “tothom es pregunti si no és també responsable d’allò que es veu al videoclip”: la violència, la tragèdia i la repressió que pateixen les persones que fugen de la guerra.

Dausà explica que la idea de la cançó li va passar pel cap després de veure l’espectacle “De Damasc a Idomeni”, que es va representar el setembre passat al Teatre Lliure de Barcelona. “Vaig sortir pensant en una idea que vaig sentir allà, que no és el mateix la caritat que la solidaritat”, recorda, i diu que aleshores va decidir “implicar-se” i contribuir “a canviar les coses”.

De seguida, va decidir sumar-se a la campanya Casa nostra, casa vostra, signar el manifest com a signant inicial, oferir la cançó i fer els concerts al carrer. Joan Dausà hi interpretarà la cançó “Com plora el mar” i quatre versions de contingut simbòlic: “No és això, companys”, de Lluís Llach; “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Jaume Sisa, “Heal The World”, de Michael Jackson, i “Blowing In The Wind”, de Bob Dylan.

Durant l’actuació, s’instal·larà un estand informatiu de Casa nostra, casa vostra, es recolliran signatures del manifest i un representant de la campanya n’explicarà les reivindicacions bàsiques.

La web amb tota la informació

Tota la campanya es podrà seguir al web www.casanostracasavostra.cat i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb el nom d’usuari @volemacollir i l’etiqueta #volemacollir.

El web explicarà el minut a minut de la campanya, recollirà signatures del manifest i serà un centre de documentació sobre la denominada crisi migratòria a Catalunya i a Europa.

També s’hi podran fer aportacions econòmiques, que serviran per finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here