Des d’avui i fins al 18 de desembre també tindran lloc, en el marc de la Fira Avícola, la 14a Mostra d’Entitats i la 29a Mostra comercial. La Fira d’enguany posa l’accent en la qualitat gastronòmica dels productes de proximitat

El recinte de Cal Gana del Prat de Llobregat acollirà, els dies 16, 17 i 18 de desembre, la 43a Fira Avícola de la Raça Prat, la 29a Mostra Comercial i la 14a Mostra d’Entitats.

La Fira Avícola exhibirà els millors productes dels criadors i pagesos del Prat, amb dos protagonistes especials: el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat, símbols i orgull de la ciutat. 

Enguany, l’exposició avícola, agrícola i ramadera apareixerà totalment renovada i tindrà una vocació molt didàctica, amb la novetat d’una col·laboració amb la Fira del Gall de Vilafranca, que juntament amb el pollastre del Prat són els dos únics animals vius que a l’Estat espanyol disposen del segell europeu de qualitat IGP (Indicació Geogràfica Protegida).

Al pavelló de l’espai gastronòmic podrem gaudir d’una àmplia proposta realitzada per l’AGT (Associació Gastronomia i Turisme): tapes, platillos, menús amb Pota Blava i carxofa Prat, showcookings, esmorzars de pagès… La gastronomia, però, no acaba aquí, ja que un any més se celebrarà el Menú de Fira, en què 18 restaurants del Prat oferiran menús amb pollastre Pota Blava. 

La imatge de la Fira Avícola i la Mostra d’Entitats d’aquest any és obra de l’artista pratenca afincada a Londres Cristina BanBan, que recentment ha guanyat recentment el premi “Hackney WickEd Art Prize”, que reconeix la seva pràctica d’entre una selecció d’artistes de l’East End londinenc.

Horaris de la Fira Avícola: divendres 16, de 19 a 21h; i dissabte 17 i diumenge 18, de 10 a 21 h. 

La 14a Mostra d’Entitats arriba amb novetats: Més de 50 activitats i la participació d’un centenar d’associacions


Un any més, en el marc de la Fira Avícola, arriba la Mostra d’Entitats, que se celebrarà al recinte de Cal Gana. Un centenar d’associacions es trobaran al Pavelló d’Entitats, dividides en tres grans blocs segons la seva activitat: esportives, culturals i socials. Es manté, així, la divisió que ja es va fer l’any passat i que va donar una empenta a la visibilitat de les entitats dins la Mostra. 

Més espai a la sala d’actes

Es manté també l’ampliació de la sala d’actes, que va permetre l’any passat una millor gestió de les activitats amb alta afluència d’espectadors i espectadores que s’hi duen a terme. Enguany, altres espais, com el mateix pavelló d’entitats i l’espai exterior de la Fira, seran també escenaris on gaudir de les més de cinquanta activitats de dansa, música, mostres esportives, tastets d’activitats i tallers durant els dies de la Fira Avícola. 

La mostra, enguany, esdevé un espai de trobada entre entitats, amb aquest objectiu, durant els plenaris s’han dinamitzat espais de coneixement entre associacions. 

Cases d’en Puig, Familyar i contracta de neteja

Com cada any, al pavelló de la Mostra també trobarem l’estand de Cases d’en Puig, compartit amb Acció Social, que aglutina tots els programes que tenen lloc en aquest equipament. També hi trobarem un espai dedicat a l’app Familyar i un altre al procés participatiu sobre la nova contracta de neteja i residus, des d’on es podrà participar directament.

Praticipa

Durant el dissabte a la tarda, de 16.30 a 20 h, i tot el dia de diumenge (d’11.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.00h) tothom podrà participar al joc del Praticipa, que aquest any té com a fil conductor el cinema. “Al Prat, tu ets el i la protagonista” és el títol sota el qual es reflexionarà sobre la participació.

Enguany, els infants i joves hauran de mostrar el seu valor i compromís amb la ciutat en divertides proves si volen aconseguir el paper protagonista en la pel·lícula del Prat. Tot això, en un recorregut que passarà pel Pavelló d’Entitats, la Fira Comercial i l’exterior del recinte de Cal Gana. 

El joc de la sargantana

Aquest any, el regal serà “El joc de la sargantana”, creat a partir d’una idea del CNL El Prat amb la col·laboració de les seccions municipals d’Educació i Ciutadania. Es tracta d’un joc similar al de l’oca però adaptat al Prat.

Consulta el programa complert de la 43a Fira Avícola del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here