El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha proposat la llista de 8 persones que formaran part de l’equip coordinador del nou Pacte Nacional pel Referèndum. Formen part de la llista el santfeliuenc Jaume Bosch (exdiputat d’ICV) i l’espluguenca Carme Porta (exdiputada d’ERC) 

La llista està encapçalada per l’exdiputat del PSC i líder d’Avancem, Joan Ignasi Elena, en funcions de portaveu i també en formen part els exdiputats d’ICV Jaume Bosch i Francesc Pané; l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González; l’exconsellera d’Ensenyament Carme Laura Gil, l’exdiputada d’ERC Carme Porta; l’exdiputada del PSC i exalcaldessa de Badalona Maite Arqué i Francesc de Dalmases, director de la revista ‘Catalan International View’. 

Un dels acords en el marc de la cimera pel referèndum que va aplegar Govern, partits, agents econòmics i socials va ser impulsar una campanya a favor d’un referèndum pactat amb l’Estat, que també comptarà amb accions internacionals.

La cimera va constituïr formalment aquest divendres el Pacte Nacional pel Dret a Decidir que impulsarà una campanya per recollir adhesions, també fora de Catalunya, a una consulta pactada amb l’Estat. L’objectiu, segons va explicar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és “demostrar en el moment que es consideri oportú davant el govern espanyol i la comunitat internacional que aquesta demanda té un amplíssim suport al darrere”. 

Puigdemont va explicar que el “comú denominador” de les intervencions en la cimera, que s’ha allargat durat dues hores i mitja, és la defensa d’un referèndum acordat amb l’Estat. D’altra banda, es vandecidir  els 8 membres que formaran part de la comissió executiva del nou Pacte, amb la voluntat que el funcionament representi “transversalitat i pluralitat”.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here