La reclamació se centra en la massa salarial dels anys 2007, 2008 i 2009; mentre ostentava l’alcaldia el PSC 

La Secció Sindical de CCOO de l’Ajuntament de Castelldefels va denunciar l’incompliment de l’Acord de relacions laborals 2004-2007. El motiu era la reclamació del pagament de l’1% de la massa salarial dels anys 2007, 2008 i 2009. La massa salarial és la quantitat total que l’Ajuntament té com a despesa de personal (capítol I). Per tant, seria l’1% del 2007 més l’1% del 2008 més l’1% del 2009 del total emprat en despesa de personal.

Aquest pagament no s’havia fet per part de l’Ajuntament, tot argumentant que les treballadores i els treballadors municipals ja cobraven en les pagues extres el 100% de la nòmina (no com a altres administracions públiques). Però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, concretament la sala contenciosa administrativa, ha considerat que “estos aumentos retributivos se aplicarán al margen de las mejoras retributivas conseguidas en los pactos o acuerdos previamente firmados por las diferentes administraciones públicas en el marco de sus competencias”, i l’Ajuntament està obligat a fer aquest pagament. 

La sentència dictamina el següent: 

“PRIMERO. Estimar el presente recurso de apelación interpuesto por la representación procesal de la CONC-CCOO contra la sentencia 292/2015, de 27 de noviembre, dictada por el Juzgado Contencioso Administrativo número 12 de Barcelona, que revocamos por no ajustarse a derecho.

SEGUNDO. Anulamos por no ser conforme a derecho la actuación del Ayuntamiento de Castelldefels, condenándole a efectuar el incremento del 1% de la masa salarial de los funcionarios de su ámbito para los años 2007, 2008 y 2009.”

CCOO insta a l’Ajuntament baixllobregatí a iniciar immediatament les negociacions perquè s’apliqui l’increment també al personal laboral. A partir d’aquí, l’únic pas que podria fer l’Ajuntament és presentar recurs davant el Tribunal Suprem, ja que a Catalunya, la sentència és ferma i no admet recurs.

Aquesta sentència representa una victòria per a tota la plantilla municipal gràcies al bon treball de CCOO i representa també un toc d’atenció als gestors i responsables municipals.

Font: Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here