Els Bancs de Sang fan crides a la població perquè faci donacions i precisen que en grups com l’A només hi ha sang per a un dia

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.

Les reserves de sang estan sota mínims. De determinats grups, com l’A, només hi ha sang per a un dia. De fet, aquest grup és un dels més rars, però és que del grup 0, el grup universal que pot donar sang a tothom, només hi ha reserves per a tres dies. Això ho veiem al web de la Generalitat www.donarsang.gencat.cat, on es pot consultar, en temps real, les reserves de sang que hi ha.

És per això que, des dels Bancs de Sang, es fan crides a la població perquè en doni. I, per facilitar-ho, des d’aquest divendres, 13, i fins al dia 20, els grans hospitals faran una Marató de Donants de Sang.

La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents que es transfonen per separat a malalts diferents. Per tant, una única donació de sang pot beneficiar a més d’un malalt. Les donacions es fraccionen per obtenir essencialment tres productes: concentrats d’hematies, concentrats de plaquetes i plasma. donat que la sang té un període de caducitat es fa necessària la realització de campanyes periòdiques.

Val a dir, que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant, que entre donació i donació cal que hagin passat un mínim de dos mesos.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here