Després de que els sindicats denunciéssin la situació de manca de recursos a l’hospital de Viladecans, la plantilla de l’Hospital Moisès Broggi ha alertat de la “gravíssima” situació que es viu a Urgències i també des del Baix Llobregat Nord s’ha alertat del col.lapse de l’Hospital de Martorell 

La plantilla d’Urgències de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha alertat de la “gravíssima” situació en què es troba aquest servei a causa de la massificació de pacients i de la falta d’espai i de recursos materials per a atendre’ls.

En una carta, el personal d’Urgències assegura que la massificació de pacients és “permanent” i es ve perpetuant des de fa diversos anys, fins i tot finalitzats els períodes del Pla Integral d’Urgències de cada hivern. 

Entre les causes, els treballadors i treballadores assenyalen les mancances en l’estructura física, organitzativa i de provisió de llocs de treball, el tancament de llits d’ingrés a l’Hospital General de l’Hospitalet, així com la falta “sistemàtica” de camilles, cadires de rodes i butaques per als pacients.

El personal d’Urgències exposa que en els boxes dissenyats per a un pacient s’introdueixen dos camilles i que hi ha pacients que són atesos als passadissos, de manera que “es passa de la sobremassificació a l’amuntegament”.

En declaracions a Europa Press, el delegat d’UGT a l’Hospital Moisès Broggi, Joan Carles Carrera, ha manifestat que “el servei d’Urgències està gairebé sempre col·lapsat i els treballadors ja no poden més, pel sofriment de veure que no donen l’abast i pels continus disgustos dels usuaris “.

Segons Carrera, la tarda de dilluns passat hi havia 122 ocupacions a Urgències, quan l’ocupació estructural és de 60 ocupacions, i esperes de fins a tres hores per ser visitat.

Per la seva banda, fonts de la direcció de l’Hospital Moisès Broggi han informat que actualment el centre té obertes 386 llits més 18 per a crítics, la totalitat dels que disposa, i que treballa a ple rendiment intentant pal·liar la situació de pic de grip que afecta al servei d’Urgències.

També aquesta setmana, la falta de recursos i llits han bloquejat pràcticament totes les ambulàncies del Baix Llobregat Nord a urgències de l’Hospital de Martorell.

Les ambulàncies s’amuntegaven a la porta d’Urgències esperant a poder descarregar als pacients, que no podien ser ingressats per la manca de llits del centre, totalment col.lapsat pel pic de grip que sembla que aquest any s’ha avançat a les previsions de Sanitat. 

En declaracions a Sant Andreu de la Barca TV, Valeri Mena, fill d’un pacient, explicava que en aquell moment en que ell era davant del centre hospitalari, hi havia nou ambulàncies aturades perquè les persones que les ambulàncies havien traslladat a l’Hospital, no podien ni ser ingressades ni moure’s de dins de les ambulàncies; mentre dins l’Hospital hi havia pacients que portaven més de 70 hores als passadissos.

Mena denunciava també que el séu pare portava des de diumenge a les 2 del migdia en un passadís, ho denunciava aquest dimarts a les 7 de la tarda, fet que ha afectat profundament a la seva recuperació per lá manca de descans i d’atenció adequada. Només cal fer el càlcul de les hores. 

Les reclamacions i les situacions de tensió es multipliquen. 

Font: Europa Press i Sant Andreu Televisió 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here