Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Göteborg

Per AMIC / AMIC – AMIC

La ciutat de Göteburg és la segona més gran de Suècia després de la seva capital, Estocolm. És el lloc més transitat pel que fa a importacions i exportacions del país, ja que té un dels ports més grans dels països nòrdics i, a més, les seves aigües romanen descongelades al llarg de tot l’any.

Tot i que es tracta d’una ciutat relativament petita i sense grans atraccions turístiques, el que realment enamora de Göteburg són els seus racons: les passejades pel costat del riu que travessa la ciutat, centres d’art i museus (com el Museu de les Belles Arts o el Museu Röhss, dedicat al disseny), petites cafeteries amb encant decorades a l’estil nòrdic, mercats amb infinitud de parades on comprar productes o degustar-los in situ, parcs verds on estirar-se a l’herba…

Si us apassionen els llocs únics, no oblideu visitar la reserva cultural Kulturreservatet Gathenhielm al barri de Majorna, formada per les cases més antigues de la ciutat datades dels segles XVIII y XIX però molt ben conservades. El tret més característic d’aquest barri, però, és que només l’habiten artistes que hagin honorat la ciutat d’alguna manera, ja sigui escrivint un llibre o amb un quadre.

Informació útil

Superfície: 20.367 km² (comptant l’aigua)

Ubicació: Göteborg se situa a la costa oest de Suècia, a la desembocadura del riu Göta älv. Es troba més a prop de les capitals dels països veïns (Oslo a 260 quilòmetres i Copenhaguen a 300) que no pas de la capital de Suècia, a més de 470 quilòmetres de distància

Població: 548.190 habitants

Clima: Durant els mesos d’estiu, les temperatures màximes varien entre els 19 i els 22 graus, mentre que les mínimes ronden entre els 10 i els 13. A l’hivern, les temperatures oscil·len entre els 2 graus i els -4. D’altra banda, les precipitacions són abundants, especialment durant l’estiu i la tardor

Economia: Es tracta d’una ciutat industrial on hi trobem les seus principals d’algunes grans empreses com SKF o AB Volvo. Per altra banda, és la ciutat escandinava amb més quantitat d’estudiants universitaris, ja que a la ciutat hi ha dues universitats. A més, al llarg de les últimes dècades Göteborg s’ha obert al turisme i als esdeveniments culturals de tot tipus

Curiositats: El seu nom significa “ciutat o fortalesa dels gots”, un dels pobles germànics originaris d’Escandinàvia que van arribar a expandir-se per gran part del territori europeu amenaçant el poder de l’Imperi Romà

Comunicacions: Tot i que hi ha pocs vols, es pot arribar a Göteborg amb avió des de Barcelona. També es pot optar per arribar a alguna ciutat propera, com Oslo i Copenhaguen, i fer la resta dels trajecte en tren o autobús

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here