Ja s’han fet públiques les conclusions de las diligències contra l’empresa municipal Barcelona Regional, referides a una part del mandat de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. L’auto confirma l’arxiu de tres dels quatre blocs de investigació, però deixa viu el referent a la contractació de Jesús Arévalo Bravo, que va ser alcalde de Cervelló per Unió Democràtica de Catalunya entre els anys 2011 i 2015

La justícia investiga la pressumpta contractació il.legal per part de l’empresa pública Barcelona Regional, de l’exalcalde baixllobregatí Jesús Arévalo, qui segons es desprèn de l’informe de Fiscalia, era “completament desconegut” a l’entitat, en la que no tenia cap”ubicació o cap tasca assignada”.

La investigació parteix d’un expedient informatiu remès a la Fiscalia ordenat per l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el que es descriuen una sèrie de contractacions irregulars a l’empresa municipal Barcelona Regional, entre els anys 2012 i 2015.

Aquesta -la de la contractació de personal-, és finalment la única irregularitat que el ministeri públic considera que podria ser delictiva, la resta de causes referents a la gestió burocràtica de l’ens s’han arxivat.

De fet, la Fiscalia assenyala en la seva querella que Arévalo -així com l’altre  excàrrec de CiU investigat també per haver estat empleat a la mateixa empresa municipal en “extranyes condicions”, l’exregidor Antoni Miquel Cerveró, més conegut per ser cantant de Los Sírex-, tenia relació directa amb Antoni Vives, aleshores president del consell d’administració de l’empresa com a regidor d’urbanisme i tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

La investigació a l’empresa municipal va detectar “irregularitats administratives” i una “temerària” gestió dels seus projectes internacionals. En base a aquestes evidències el fiscal Sánchez Ulled va decidir interposar una querella als jutjats de Barcelona.

El fiscal creu que la contractació d’Arévalo per part de Vives podria ser una “pantalla per a una percepció indeguda de fons públics, o bé per la retribució encoberta d’activitats polítiques encomenades per Vives”, fet que de provar-se podría ser constitutiu dels delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i falsedat.

L’exalcalde de Cervelló va cobrar un total de 155.067€ des del 15 de juliol de 2014 fins el 31 de maig de 2015, segons una auditoria externa encarregada per l’Ajuntament de Barcelona, que ha fet servir de referència la Fiscalia. Aquests cobraments, van tenir lloc mentre era alcalde de Cervelló, càrrec en el que se suposava que exercia “en règim de dedicació exclusiva”, cobrant 46.275€ anuals, segons exposa la querella.

Així, malgrat la seva suposada dedicació exclusiva a temps complert a Cervelló, Arévalo hauria signat el contracte laboral amb Barcelona Regional “sense que en cap que moment del seu mandat com a alcalde ni tan sols sol.licités la compatibilitat per al desenvolupament d’una altra activitat, pública o privada, ni va comunicar la sevacontractació  al consistori”.

La querella afecta també, a més de a Vives i als dos suposats treballadors, al que era aleshores director general de Barcelona Regional, Guillermo Hugo Müller.

AMPLIACIÓ: Vives estudia emprendre accions legals per injúries

Un cop la fiscalia ha arxivat parcialment la investigació per presumptes irregularitats a Barcelona Regional, Antoni Vives ha anunciat que està estudiant amb els seus advocats l’inici d’accions legals per “exigir que es repari el mal fet” al seu honor.

En un comunicat, l’exregidor d’Urbanisme ha lamentat que, des que el govern de Colau va dur el cas a la fiscalia, hi ha hagut persones que l’han “acusat i injuriat de manera molt greu, sense fonament”. Al mateix escrit, Vives insisteix que la fiscalia ha conclòs que no hi ha indicis d’activitat punible i que, en molts casos, les apreciacions de l’Ajuntament responen a valoracions “polítiques”. Pel que fa a la investigació sobre les tasques de dos treballadors de Barcelona Regional i la querella que ha presentat la Fiscalia, Antoni Vives ha assegurat que col·laborarà amb la justícia “per aclarir el que calgui”.

Font: Europa Press i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here