Aquest vespre la Marxa s’aturarà a Molins de Rei, on se celebrarà una assemblea i un sopar

Amb el lema “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia”, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que des del passat 26 de gener transcorre per diversos punts del territori, fins a arribar, demà dia 28, a Barcelona. 

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya. 

El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’incardinar la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les.

198 tractors es van unir aquest dijous a les diferents rutes de la primera jornada de la Marxa Pagesa. En total hi van participar 57 tractors provinents de la Plana de Lleida i 10 de les de Muntanya, que han confluït a l’hora de dinar a Bellpuig (Urgell); 35 de les Terres de l’Ebre i 24 del Camp de Tarragona, aplegats al migdia a Riudoms (Baix Camp), i 72 de les comarques de Girona. 

La neu va fer que hi hagués menys tractors dels previstos, ja que no van poder sortir els de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i Bellver de Cerdanya (Cerdanya). A la Seu d’Urgell (Alt Urgell) els tractors van sortir unes hores més tard del previst.

Es preveu que aquest divendres, segon dia de ruta de la Marxa Pagesa, els tractors conflueixin a la tarda a Badalona, on es farà un tast de productes de temporada i proximitat al Centre de Convencions del municipi. També hi haurà aturada a Molins de Rei (Baix Llobregat), on se celebrarà una assemblea i un sopar, i a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). 

Tots els tractors arribaran finalment demà dissabte 28 a les 11.00h a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, on es farà l’acte final de la Marxa Pagesa.

Font: ACN i marxapagesa.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here